Ενωτικό μήνυμα Ελπιδοφόρου στο Συνέδριο Δημοκρατικών

Με ένα ενωτικό μήνυμα που εναρμονιζόταν με το κεντρικό σύνθημα «Εμείς ο λαός» (We the People) του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος το βράδυ της Τετάρτης.

Η ομιλία του Αρχιεπίσκοπου που πραγματοποιήθηκε υπό την μορφή προσευχής είχε έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, ζητώντας από τον Θεό να εμπνεύσει όλους τους ανθρώπους να πολεμήσουν ενάντια στην αδικία, την ανισότητα και το μίσος με στόχο την προάσπιση του κοινού καλού.

Στο πρόγραμμα της τρίτης μέρας του συνεδρίου περιλαμβάνονταν σημαντικές ομιλίες, μεταξύ των οποίων αυτές της Κάμαλας Χάρις, του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον.

«Ελεήμον και στοργικέ Θεέ μας, καθώς μαζευόμαστε με καθαρό νου και καθαρή καρδία για χάρη του έθνους και του μέλλοντος του, προσευχόμαστε για να λάμψει το φως της παρουσίας σου στους εκλέκτορες αυτού του συνεδρίου, και στον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για το υψηλότερο αξίωμα στη χώρα.

Καθώς αντιμετωπίζουμε το μέλλον ως ένα αμερικανικό έθνος, φέρε στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας και ενέπνευσε τους καλύτερους αγγέλους μας, με ειρήνη, δικαιοσύνη και γενναιοδωρία, ώστε να πολεμήσουμε ενάντια στην αδικία, την ανισότητα και το μίσος, και να επιτύχουμε ένα κοινό καλό, ένα μεγαλύτερο καλό.

Προσευχόμαστε εις το όνομα της Αγίας Τριάδας. Αμήν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ