Διεθνής τηλεδιάσκεψη με ομογενείς εκπαιδευτικούς.

ΔΕλΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, Γ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ, ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για τη δικτύωση των ομογενών εκπαιδευτικών σε όλον τον κόσμο, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Γ. Χρυσουλάκης, συμμετείχε σε σημαντική διεθνή τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής με ομογενείς εκπαιδευτικούς, γερουσιαστές, εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Β. Αμερικής, εξέχουσες προσωπικότητες της ομογένειας και εκπροσώπους της εκπαίδευσης από όλες τις ηπείρους.

Κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην ομογένεια και η ανταλλαγή απόψεων, πρακτικών και ιδεών για τον τρόπο αντιμετώπισης της εκπαιδευτικης διαδικασίας όσο ακόμη διαρκούν οι γνωστοί περιορισμοί της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης.

 

Η συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη την Ομοσπονδία και την Πρόεδρό της, κυρία Στέλλα Κοκόλη, καθώς και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για την πρωτοβουλία αυτή.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στο δύσκολο διάστημα που διανύουμε, με την πανδημία να δοκιμάζει την εκπαιδευτική κοινότητα παγκοσμίως, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών ξεκινήσαμε πολλές και σημαντικές δράσεις, για να βοηθήσουμε ώστε τα ελληνόπουλα του εξωτερικού να απασχοληθούν με τρόπο δημιουργικό και άκρως ελληνικό».

Τόσο η ηλεκτρονική πλατφόρμα staellinika.com  για την εξ αποστάσεως εκμάθηση της γλώσσας μας, με τις χιλιάδες εγγραφών και χρηστών από 110 κράτη, όσο και ο διεθνής διαδικτυακός διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά και νέους με 3.520 συμμετοχές από 31 χώρες είναι μόνο δύο από τις πολλές εκπαιδευτικού χαρακτήρα  πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας.

Ενημέρωσε επίσης την ομογενειακή εκπαιδευτική κοινότητα ότι σύντομα θα έχουν στη διάθεση τους πολύ σημαντικές ψηφιοποιημένες δράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών απο το 1821.

Ο Γενικός Γραμματέας έδωσε την υπόσχεση πως «Έπονται πολλές ακόμα δράσεις

που με χαρά θα ανακοινώσουμε στους ενδιαφερόμενους ομογενείς εκπαιδευτικούς και γονείς κατά το προσεχές διάστημα».