Ενισχύονται οι δυνάμεις στο Λαγκαδά

Ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, καθώς τα πύρινα μέτωπα έχουν αυξηθεί σε τρία. Επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη. Συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση σε πέντε οικισμούς, Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι, με τους κατοίκους να απομακρύνονται με δικά τους μέσα. Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται στην ορεινή περιοχή Σκαμνάκι. Παράλληλά, διακόπηκε η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Mani Traveler Greece video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:.skai.gr