Νόμος από ομογενή για την ασφάλεια των εργαζομένων

Νέα Υόρκη.- «Κάθε μέρα οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ήρωες». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο ομογενής γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Μιχάλης Γιάνναρης, αναφερόμενος σε όλους όσοι εργάζονται εν μέσω πανδημίας. Οπως είπε ο ίδιος, «πολλοί εργαζόμενοι μέχρι στιγμής έχουν θυσιάσει την υγεία τους για το καλό της Κοινότητάς μας».

Ο κ. Γιάνναρης ανακοίνωσε νέο νομοσχέδιο που προωθεί το οποίο ονόμασε «ΝΥ ΗΕΡΟ Act» και σύμφωνα με αυτό οι επιχειρήσεις σε όλη την Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα πρέπει να τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Ο συγκεκριμένος νόμος θα τιμά τις προσπάθειες των εργαζομένων δίνοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για να προστατευτούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους» είπε ο κ. Γιάνναρης.

Με το νέο νόμο θα εξουσιοδοτούνται τα παραρτήματα εργασίας και υγείας να εφαρμόζουν τις προδιαγραφές για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, ενώ θα δίνονται μεγάλα πρόστιμα όπου δεν τηρούνται. Οι κανόνες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας και αντισηπτικών, την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, απολυμάνσεις, καθώς και τη διενέργεια τεστ όπου χρειάζεται.

Τέλος, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τυχόν παραβάσεις στο χώρο εργασίας τους και παράπονα που αφορούν την ασφάλειά τους.

Ο νέος νόμος που προωθεί ο ομογενής γερουσιαστής στηρίζεται από περισσότερες από 100 εργατικές κοινότητες και οργανισμούς ασφάλειας.

Πηγή:ekirikas.com