Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο σε δασική περιοχή στην Λαγκάδα Λακωνίας.

Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθεί τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν το βράδυ περαιτέρω και στην περιοχή επιχείρησαν 103 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα. Από αέρος επιχείρησαν, εκ περιτροπής, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά, η οποία κινήθηκε σε δύο βασικά μέτωπα.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα.

 

Κλειστή παρέμεινε για ώρες η επαρχιακή οδός Αρεόπολης-Γυθείου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στην περιοχή βρέθηκε και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης, με εντολή του οποίου κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μετέβη στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

 

Μία ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Λακωνία και συγκεκριμένα σε δασική περιοχή στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα και στην περιοχή έσπευσαν 29 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και 9 οχήματα. Τις προσπάθειες των επίγειων μέσων συνέδραμαν δύο αεροσκάφη. Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.