Ομογενής υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αστόρια

Νέα Υόρκη.- Η ομογενής Εύη Χατζοπούλου (Evie Hantzopoulos) ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην 22η περιφέρεια του Κουίνς.

Η κ. Χατζοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στους υποστηρικτές και φίλους της από το σαλόνι του σπιτιού της μέσω της εφαρμογής Ζoom.

Η ομογενής είναι κάτοικος της Αστόριας τα τελευταία 21 χρόνια. Είναι μητέρα τριών παιδιών και υπεύθυνη του μη κυβερνητικού εκπαιδευτικού οργανισμού Global kids όπου έχει συγκεντρώσει ποσό άνω των 300.000 δολαρίων για να βοηθήσει στην κρίση που επέφερε η πανδημία. Αλλωστε, η εμπειρία της είναι μεγάλη καθώς είναι εκείνη που εμπνεύστηκε το «Astoria Cooks for the Rockaways» μετά τον τυφώνα «Σάντι».

Η ίδια έχει μεγάλη ενασχόληση με την κοινότητα. Είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας Astoria Mutual Aid, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της επιτροπής One Housing Committee αλλά και συνδιοργανώτρια του Open Street. Η προσωπική της ενασχόληση και εργασία της δίνει τη δυνατότητα να δει με μια μοναδική ματιά τις ανάγκες του Κουίνς και της κοινότητάς του.

«Η καρδιά της προσωπικής μου δουλειάς βασίζεται στην πίστη του κόσμου. Πρέπει να δώσουμε έμφαση σε αυτούς που έχουν περιθωριοποιηθεί, τους μετανάστες, τη μεσαία τάξη, τη νεολαία, τους έγχρωμους. Το κλειδί είναι να δημιουργήσουμε μια δίκαιη πόλη» είπε μεταξύ άλλων η κ. Χατζοπούλου.

Η ίδια, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της εν μέσω πανδημίας και ανάγκης τήρησης των αποστάσεων, θα στηρίξει την καμπάνια της στα πιστεύω που πάντοτε της έδιναν κίνητρα. Ανάγκη, ισότητα και ένταξη.

Οπως ανέφερε, σχολιάζοντας τη γνωστοποίηση της υποψηφιότητας της μέσω του Zoom, «ένα πράγμα που μου αρέσει με το Zoom είναι ότι μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, όπου και αν βρίσκεται».

H καμπάνια της επικεντρώνεται στα υψηλά ενοίκια αλλά και τους μικρο-ιδιοκτήτες που πλήττονται έχοντας απέναντι τους μεγάλες εταιρίες, το σύστημα υγείας, την εκπαίδευση και την κλιματική αλλαγή.

Πηγή:ekirikas.com