Στη Σούδα τα F-16 από τα Εμιράτα – Ασκήσεις

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η άφιξη της αποστολής προσωπικού και μέσων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης τους με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση είναι προϊόν της άριστης σχέσης και συνεργασίας των δύο κρατών αλλά και της προσωπικής επαφής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Εμιρατιανό ομόλογό του, όπως έχουμε γράψει στο enikos.gr. Για την υλοποίηση της συνεκπαίδευσης εργάστηκαν από κοινού αρμόδιοι φορείς του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ.

Συνολικά στην Αεροπορική Βάση της Σούδας αφίχθησαν 9 αεροσκάφη, εκ των όποιων 4 F-16 Blk 60, 1 μεταγωγικό C-130, 3 μεταγωγικά C-17 και ένα ιπτάμενο τάνκερ Α332.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ, «η συνεκπαίδευση θα περιλάβει αντικείμενα συνεργασίας αεροπορικών μέσων με μέσα και μονάδες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και θα συμβάλει περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό επίπεδο».

πηγή:enikos.gr