Μαγιορκίνης: Υπαρκτός ο κίνδυνος επαναμόλυνσης

Για τις περιπτώσεις επαναμόλυνσης και το κατά πόσο όσοι νοσούν για δεύτερη φορά από τον κοροναϊό μίλησε κατά της διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Απαντώντας σε ερώτηση του in.gr, σχετικά με το περιστατικό της επαναμόλυνσης του 33χρονου, ο οποίος και ήταν ασυμπτωματικός, ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε πως «σχετικά με τους επαναμολυνθέτες, πρόκειται για δυο περιστατικά για τα οποία εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πλήρη κατανόηση. Να επισημάνω ότι έχουν μολυνθεί εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και ελάχιστες, μόνο δύο επαναμολύνσεις έχουμε δει».

«Η σημασία τους αυτή τη στιγμή έχει περισσότερα ερωτηματικά παρά απαντήσεις. Δε νομίζω ότι μπορώ να σας απαντήσω εάν κάποιος που έχει περάσει έχει πιθανότητα να επαναμολυνθεί. Η λογική είναι ότι θα επαναμολυνθεί εξαιρετικά δύσκολα» συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει μηδέν πιθανότητα σε καμία λοίμωξη, οπότε θεωρώ με βάση το προφίλ που βλέπουμε τώρα οι άνθρωποι που το έχουν περάσει θα πρέπει να συμπεριφέρονται θεωρητικά όπως όλοι οι υπόλοιποι. Δεν θα πρέπει να μπαίνουμε σε διαδικασίες υψηλού ρίσκου. Και αυτό διότι δεν καταλαβαίνουμε ακόμα τι γίνεται τον ιό» κατέληξε.