Επαφές για ενίσχυση της στρατηγικής θέσης

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος πυκνώνει τις επαφές του σε διεθνές επίπεδο για την προώθηση συνεργασιών, που θα ενισχύσουν την στρατηγική θέση της Ελλάδας. Μπορεί μεν το χτίσιμο συμμαχιών να είναι κάτι που θέλει χρόνο για να ωριμάσει, όμως σίγουρα οι εξελίξεις επιταχύνονται όταν υπάρχουν και προσωπικοί δεσμοί ή γνωριμίες. Όπως έγινε στην πρόσφατη συμφωνία με τον ομόλογό του από τα ΗΑΕ, που έστειλε εν μέσω κρίσης με την Τουρκία τέσσερα μαχητικά F-16, δύο μεταγωγικά κι ένα ιπτάμενο τάνκερ με 100 άτομα.

Την Παρασκευή, ο Στρατηγός Φλώρος, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή του US Special Operations Command Europe (US SOCEUR), Υποπτέραρχο David H. Tabor (US AIR FORCE).

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνάντησή τους, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες, τις αποστολές αλλά και στην εν εξελίξει αναδιοργάνωση και μετεξέλιξη των Ελληνικών ΔΕΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υποπτέραρχος Tabor συναντήθηκε και με τον Διοικητή του ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ Υποστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα και συμμετείχε σε σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες υποστήριξης, της εν εξελίξει προσπάθειας αναδιοργάνωσης των Ελληνικών ΔΕΕ από τον US SOCEUR.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε