Θετικός στον κοροναϊό ο Λοβέρα, δεν γίνεται ο τελικός

Ενα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, αλλάζει τα δεδομένα για τον τελικό του Κυπέλλου.

Στα τελευταία τεστ κοροναϊού που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι των πρωταθλητών, ο Μάξι Λοβέρα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό COVID-19, με αποτέλεσμα να μπει άμεσα σε καραντίνα 15 ημερών, αλλά και να αναβληθεί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προπονήθηκαν κανονικά το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους, ωστόσο το βράδυ του Σαββάτου βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, όπου φάνηκε ότι ο Αργεντινός ήταν θετικός.

Με αποτέλεσμα αμέσως να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία βάσει του πρωτοκόλλου για θετικό κρούσμα.

Οι Ερυθρόλευκοι παίκτες ενημερώθηκαν από τον γιατρό του Ολυμπιακού, Χρήστο Θέο για τα δυσάρεστα νέα, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για τις επόμενες 48 ώρες.

Το πρωί της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο τεστ. Εάν δεν προκύψει κάποιο νέο κρούσμα, θα επιστρέψουν κανονικά στις προπονήσεις.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το θετικό κρούσμα του Λοβέρα προκαλεί την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής (21:00).

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης για να ορίσει νέα ημερομηνία εντός του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι το τρίτο κρούσμα κοροναϊού στον Ολυμπιακό, μετά τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, οι οποίοι έχουν μπει σε 15νθήμερη καραντίνα. Κάτι που θα πρέπει να κάνει πλέον και ο Λοβέρα.

in.gr