Η ελληνική Γλώσσα “έχασε” τη δασκάλα της

Βοστώνη.– Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών η Δήμητρα Χρονοπούλου – Πάππα, επιφανής δασκάλα της Ελληνικής Γλώσσας και υπέρμαχος της Ελληνικής Παιδείας στην περιοχή την Βοστώνης. Η αείμνηστη δίδαξε επί πολλές δεκαετίες με μεράκι, αφοσίωση και αυταπάρνηση σε Απογευματινά Σχολεία της Μασαχουσέτης, συμπεριλαμβανομένων και του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού Βοστώνης. Το έτος 1971 ξεκίνησε το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας Αγίας Αικατερίνης του Κουίνσι στο οποίο δίδαξε αρχικά και αργότερα συνέχισε μετά την μεταφορά της κοινότητας στο γειτονικό Μπρέιντρι. Στην ίδια κοινότητα συμμετείχε στη χορωδία αλλά και στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα.

Διετέλεσε επί σειρά ετών και συγκεκριμένα από το 1984 μέχρι το 1992 πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Αγγλίας, ο οποίος επί ημερών της είχε αποκτήσει αίγλη και δραστηριότητα με διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων για την Ελληνική Παιδεία.

Η Εξόδιος Ακολουθία της αείμνηστης Δήμητρας Πάππα τελέσθηκε στον ιερό ναό της κοινότητας Αγίας Αικατερίνης του Μπρέιντρι Μασαχουσέτης και ο ενταφιασμός της στο κοιμητήριο Φόρεστ Χιλς της Βοστώνης.

Στοιχεία από ekirikas.com

Φωτογραφία: Η αείμνηστη δασκάλα της Ελληνικής Γλώσσας Δήμητρα Πάππα. Φωτογραφία παραχώρηση, στον Εθνικό Κήρυκα, από τη δασκάλα Θεοδώρα Χρονοπούλου.