Παραιτήθηκε διευθυντής Ελληνορθόδοξου σχολείου

Η είδηση της παραίτησης του διευθυντή του Ελληνορθόδοξου σχολείου του Αγίου Ανδρέα, το μνημόσυνο του Ελληνικού Συμβουλίου για την γενοκτονία του Ελληνισμού και μια σειρά από εκδηλώσεις στην εβσδομαδιαία ανταπόκριση από την Δυτική Αυστραλία.

Ένας από τους λόγους της επιστροφής του στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το Πρόγραμμά μας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας κ. Βύρωνα Σπάρταλη, είναι ότι θέλει στη δύσκολο αυτή περίοδο της πανδημίας να βρίσκεται κοντά στην ηλικιωμένη του μητέρα και την κόρη που ζουν στη Νέα Ζηλανδία

Στην ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΕΚΔΑ σημειώνει ότι στο μικρό χρονικό διάστημα της θητείας του, ο κ. Monaghan πέτυχε πολλά: σημαντική αύξηση στον αριθμό των εγγραφών, ανακαίνιση των γηπέδων του σχολείου που φέτος είναι επιστρωμένα με καινούριο γρασίδι, κυβερνητική επιχορήγηση ύψους $450,000 από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση (Commonwealth Safer Communities Grant), καθιέρωση του σχολείου σαν μια από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου της Perth Glory και συνεχή διαφήμιση του σχολείου δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα αρχίζει η αναζήτηση διευθυντή ή διευθύντριας για το σχολείο και η θέση θα διαφημιστεί σύντομα σε όλη την Αυστραλία.

Μνημόσυνο από το Ελληνικό Συμβούλιο για την γενοκτονία του Ελληνισμού

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου Εθνικό μνημόσυνο για τη συστηματική γενοκτονία του Ελληνισμού. Το μνημόσυνο αυτό διοργανώθηκε από το Ελληνικό Συμβούλιο και παρόντες ήσαν πρόεδροι ελληνικών οργανισμών και αντιπρόσωποι ομογενειακών φορέων.

Ο κ Σάββας Παπασάββας, μέλος του Ελληνικού Συμβούλιο, είπε ότι το μνημόσυνο αυτό θα γίνεται σε ετήσια βάση και από του χρόνου θα πλαισιώνεται κι από άλλες εκδηλώσεις. Στη σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Συμβουλίου σημειώνεται ότι έχουμε εθνική υποχρέωση να θυμόμαστε τους αδικοχαμένους αδελφούς μας που εξοντώθηκαν με φρικτά βασανιστήρια.