Νέες απειλές Ερντογάν: θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Συνεχίζει να προκαλεί με «εμπρηστικές» δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου τόνισε τη θέλησή του να κάνει την Τουρκία ένα από τα 10 μεγαλύτερα κράτη του κόσμου σημειώνοντας πως «αυτό δημιουργεί φόβο σε άλλες χώρες».

«Πίσω από τις συμμαχίες που εδραιώθηκαν εναντίον μας είναι η βιασύνη και ο φόβος που προκαλείται από αυτό», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος που, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτό καθώς αναφέρθηκε και στη στρατιωτική δύναμη της χώρας του εκφράζοντας ευθείες απειλές κατά πάντων.

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης», ανέφερε Τούρκος πρόεδρος.

«Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα όπως πριν 100 χρόνια»

Προκλητικός εμφανίστηκε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet είπε: «Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα».

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε  είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απο αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

 

Πηγή: Millyet, enikos.gr