Ψάχνονται οι “ερυθρόλευκοι”

Ο Ατρόμητος, μετά την ΑΕΚ, επικράτησε 1-0 και του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειξε να ψάχνεται μία εβδομάδα πριν από τον τελικό Κυπέλλου. Σκόρερ ο Σάλομον για τους Περιστεριώτες. Ντεμπούτο για Ραφίνια και Χολέμπας με τους Πειραιώτες

Μία εβδομάδα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο σε φιλικό αγώνα στο Περιστέρι. Οι “ερυθρόλευκοι”, χωρίς τους διεθνείς, Κώστα Φορτούνη, Ανδρέα Μπουχαλάκη και Γιώργο Μασούρα, παρουσίασαν μέτρια εικόνα ειδικά στον αμυντικό τομέα και έδειξαν να ψάχνονται ενόψει του σημαντικού παιχνιδιού με την Ένωση.

Ουσιαστικά, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν έθελξαν με την απόδοσή τους στο πρώτο μέρος, ενώ βελτιώθηκαν στο δεύτερο, με τους Μπρούνο και Βασίλη Τοροσίδη να είναι εκ των διακριθέντων. Στα αξιοσημείωτα, το ντεμπούτο του Ραφίνια με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά κι η επιστροφή του Χοσέ Χολέμπας ύστερα από έξι χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις στα φιλικά, έχοντας νικήσει και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-1 στις 23 Αυγούστου. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο νεοαποκτηθείς Αυστριακός μεσος, Πάτρικ Σάλομον με όμορφο φαλτσαριστό σουτ στο 29ο λεπτό.

ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΜΑΡΤΙΝΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς, παρά τις απουσίες, έκανε μία… πρόβα τελικού, χρησιμοποιώντας τον Μπρούνο στο δεξιό άκρο της άμυνας και τον Βασίλη Τοροσίδη στο αριστερό, με τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς μπροστά του. Στην επίθεση, οι Αχμέντ Χασάν και Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν το δίδυμο στην κορυφή, με τον Πορτογάλο να δοκιμάζει ένα εναλλακτικό σχήμα, αφού το πιθανότερο είναι πως ο Φορτούνης θα αγωνιστεί πίσω απ’ τον Μαροκινό φορ στον τελικό του Κυπέλλου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τα ηνία του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά και είχε μία καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Γιώργο Μανούσο, αλλά ο Ουσεϊνού Μπα έκανε σωτήρια προβολή και παραχώρησε κόρνερ. Η ευκαιρία των γηπεδούχων αφύπνισε τους παίκτες του Μαρτίνς που ανέβασαν την απόδοσή τους, έχοντας μία καλή στιγμή στο 13ο λεπτό, με το σουτ του Μαντί Καμαρά να περνάει ελάχιστα έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Ανδρέα Γιαννιώτη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΣΑΛΟΜΟΝ

Οι “ερυθρόλευκοι”, παρά τη βελτιωμένη εικόνα, παρουσίασαν αρκετά ζητήματα στο κέντρο της άμυνας, αφού οι Περιστεριώτες έβρισκαν χώρους και απειλούσαν την εστία του Κωνσταντίνου Τζολάκη, ο οποίος είχε μία καλή επέμβαση στο 18ο λεπτό σε σουτ του Μπράιαν Ραμπέγιο. Ο Ολυμπιακός “απάντησε” επτά λεπτά αργότερα, αλλά ο Ροντρίγκο Γκάλο έκανε μία σωτήρια παρέμβαση στο πλασέ του Ελ Αραμπί, ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια του Ματιέ Βαλμπουενά. Τελικά, στο 29ο λεπτό, μία κακή απομάκρυνση του Μπα, έδωσε την ευκαιρία στον Σάλομον να κατεβάσει την μπάλα, να αποφύγει τον Καφού και να στείλει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Τζολάκη.

Το γκολ ήρθε κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να αντιδράσει, αλλά την ομάδα του Κάναντι να “χτυπάει” στις αντεπιθέσεις. Σε μία εξ αυτών, ο Μανούσος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των “ερυθρολεύκων”, βρέθηκε απέναντι στον Τζολάκη, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ πέρασε πάνω από την εστία του νεαρού τερματοφύλακα.

ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΡΑΦΙΝΙΑ – ΧΟΛΕΜΠΑΣ

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και έψαξε το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Γιαννιώτη. Αποτέλεσμα, οι παίκτες του Μαρτίνς να είναι ακίνδυνοι, πέρα δύο μακρινά σουτ των Καφού (55′) και Τοροσίδη (66′), που δεν βρήκαν στόχο.

Μάλιστα, στα μέσα του δεύτερου μέρους, ο Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ραφίνια που έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα και τον Χοσέ Χολέμπας που επέστρεψε ύστερα από μία εξαετία. Η είσοδος του Ραφίνια είχε ως αποτέλεσμα ο Μπρούνο να μεταφερθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, στη θέση του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, με τον Ατρόμητο να κρατάει το υπέρ του προβάδισμα, παρά τις τελικές των Μπρούνο (84′) και Κάιπερς (87′).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Τομάσεβιτς (67′ Στρούγγης), Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Σάλομον, Ουμπίδες (74′ Xαρίσης), Ραμπέγιο (46′ Μουνίθ), Αγκάγεβ (46′ Γιακουμάκης), Μανούσος (67′ Κωτσόπουλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ (67′ Παπαδόπουλος), Τοροσίδης (67′ Χολέμπας), Καμαρά, Καφού (77′ Σουρλής), Βαλμπουενά (77′ Κάιπερς), Ραντζέλοβιτς (67′ Ραφίνια), Ελ Αραμπί, Χασάν.

Photo Credits: Eurokinissi

sport24.gr