Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός. 1-0 την ΑΕΚ

Για μια ακόμα χρονιά η ΑΕΚ έφτασε στη… πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος της Ένωσης και επικράτησε με 1-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, σηκώνοντας το 28ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και έκανε το νταμπλ στην Ελλάδα. Ο Ραντζέλοβιτς πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Έχασαν και πέναλτι με τον Ελ Αραμπί οι Πειραιώτες. Τέταρτη διαδοχική ήττα για την Ένωση στον τελικό του θεσμού.

Παρότι αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2019-20 και κατέκτησε το δεύτερο τίτλο του στη χρονιά, ολοκληρώνοντας την αγωνιστική περίοδο με ένα εντυπωσιακό νταμπλ, το 18ο της ιστορίας του.

Οι Πειραιώτες “χτύπησαν” την Ένωση στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ακόμη περισσότερα γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί “σπατάλησε” μεγάλες ευκαιρίες, με κορυφαία όλων το πέναλτι που απέκρουσε ο Τσιντώντας στο 55′.

Το γκολ του Ραντζέλοβιτς μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης όμως, ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Ολυμπιακό τη νίκη και το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΑΕΚ να γνωρίζει την ήττα σε τέταρτο διαδοχικό τελικό της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 4′ οι δύο ομάδες έχασαν τις πρώτες τους ευκαιρίες, με το σουτ του Λόπες να κοντράρεται για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να “απαντάει” στην αντεπίθεση, με μία άστοχη προβολή του Μασούρα.

Αμέσως μετά, η Ένωση ζήτησε κι ένα πέναλτι σε πτώση του Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να είναι μπροστά στη φάση και να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά το μαρκάρισμα στον Πορτογάλο επιθετικό.

Η ομάδα του Καρέρα έφθασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ στο 8′, όταν από κακή αντίδραση της άμυνας των Πειραιωτών, ο Ολιβέιρα από το… μισό μέτρο δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζολάκη, καθώς ο Μπα έδιωξε την μπάλα πάνω από τη γραμμή, μετά την απόκρουση του 17χρονου Έλληνα τερματοφύλακα.

 

 

 

 

 

 

 

Με τον Ολυμπιακό να βγαίνει… αλώβητος, στο επόμενο κιόλας λεπτό ήρθε η απάντηση! Ο Καμαρά βρήκε τον Ραντζέλοβιτς στα δεξιά, με τον Σέρβο να μπαίνει στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ στο 9΄ νίκησε τον Τσιντώτα, γράφοντας γρήγορα το 1-0.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κυριάρχησαν στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο και στο 35΄ βρέθηκαν μία… ανάσα από το 2-0. Μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, ο Ελ Αραμπί απέφυγε τον Μπακάκη, πλάσαρε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά απ’ το αριστερό δοκάρι. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, η Ένωση είχε τις ευκαιρίες της για ισοφάριση, αλλά ο Τζολάκης είχε κατεβάσει… ρολά, κρατώντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έψαξε το γρήγορο γκολ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και στο 49΄ λίγο έλειψε να γράψει το 2-0, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα, αλλά ο Τσιντώτας είπε «όχι» στο τετ α τετ! Στο 53΄ η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή του Σιμόες από τον Καμαρά στα όρια της μεγάλης περιοχής, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μασούρας κέρδισε πέναλτι για τους «ερυθρόλευκους», μετά από ανατροπή του Μπακάκη. Ωστόσο ο Τσιντώτας δεν… αγχώθηκε στην εκτέλεση του Ελ Αραμπί, αποκρούοντας με τα πόδια.

Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν στη συνέχεια ταχύτητα, κυριάρχησαν στην κατοχή της μπάλας, πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά τα αμυντικά αντανακλαστικά του ολυμπιακού δεν της επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βγουν στις αντεπιθέσεις, έψαξαν τα κενά στην «ευάλωτη» άμυνα της ΑΕΚ, αλλά η μοναδική καλή ευκαιρία που είχαν ήταν στο 88΄, όταν μετά από λάθος του Μάνταλου, ο Ελ Αραμπί έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο λεπτά νωρίτερα, ο Καφού είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από απομάκρυνση του Τσιντώτα και γύρισμα του Βαλμπουενά, αλλά ήταν θέση οφσάιντ. Δίχως να αλλάξει κάτι μέχρι το σφύριγμα της λήξης, ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με 1-0 κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν 2019/20.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Είχε ραντεβού με την Ιστορία. Και ας μπήκαν ανάμεσα Θεοί και Δαίμονες για να τον σταματήσουν. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα της χρονιάς την περίοδο 2019-2020. Και το επιβεβαίωσε (και) απόψε. Σε έναν τελικό κυπέλλου που θα έπρεπε να έχει γίνει 50 νύχτες πριν. Με άλλες ποδοσφαιρικές συνθήκες.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας – Μπακάκης (62′ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες – Σιμόες (80′ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος – Βέρντε (62′ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης – Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης (80′ Σεμέδο) – Καμαρά, Μπουχαλάκης – Μασούρας, Βαλμπουενά (76′ Καφού), Ραντζέλοβιτς – Ελ Αραμπί (90’+1′ Φορτούνης).