Σίγησε η εμβληματική φωνή της ομογένειας στις ΗΠΑ

Νέα Υόρκη.-Μια από τις πιο διαχρονικές και εμβληματικές φωνές της ομογενειακής διασκέδασης σίγησε για πάντα, σκορπώντας την θλίψη στην ελληνοαμερικανική κοινότητα. Ο λόγος για τον Μιχάλη Παφίτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ο Μιχάλης Παφίτης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Είχε την τύχη να δουλέψει μαζί με τους μεγαλύτερους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως με τους Τσιτσάνη, Παπαΐωάννου, Γαβαλά, Αγγελόπουλο, Διονυσίου, Περπινιάδη κ.ά.

Στην Αμερική άρχισε να τραγουδάει το 1975. Οι παλαιότεροι τον θυμούνται σε όλα τα γνωστά νυχτερινά κέντρα, που έγραψαν τη δική τους Ιστορία κατά τις δεκαετίες που ένα από τα μεγαλύτερα μεταναστευτικά κύματα έφτανε στο αποκορύφωμά του. Από τον «Διόνυσο» στο Μανχάταν μέχρι τη θρυλική «Σπηλιά» και από το «Jimbos» μέχρι την «Λατέρνα» και τα «Φιλαράκια», ο Μιχάλης Παφίτης συνέδεσε διαφορετικές γενιές της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που προτιμούσαν την ελληνική λαϊκή διασκέδαση, ενώ πρόσφερε το κέφι και σε γαμήλιες δεξιώσεις.

Πηγή:κείμενο-φωτογραφία, ekirikas.com