Ήξεις αφήξεις ο Ερντογάν προσέρχεται σε “διάλογο”

Ακόμη και συρόμενος σε διάλογο εξακολουθεί να απειλεί, ο Ταγίπ Ερντογάν, τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Παρά ταύτα, εμφανίζεται “έτοιμος” να δώσει, όπως ισχυρίζεται, «μια ευκαιρία στη διπλωματία και στον διάλογο»! Αυτό τουλάχιστον δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος προφανώς στην Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας, όμως, ταυτόχρονα, απειλητικά και ότι «θα υπερασπιστούμε κάθε σταγόνα υδάτων και κάθε σπιθαμή γης της χώρας μας ως το τέλος»…

Με δύο αναρτήσεις του στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου, ο Ερντογάν, προσπαθώντας να μετακυλίσει τις ευθύνες του για την προκλητική του συμπεριφορά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίστηκε ότι  ότι δεν πρόκειται να δώσει σημασία στις «αλλεπάλληλες προκλήσεις»!  Ο συνεχώς “ετοιμοπόλεμος” μάλιστα, κατά τις πράξεις του, Ερντογάν, πρόσθεσε ότι τον λόγο πλέον έχει η διπλωματία! Όπως έγραψε, η Τουρκία σκοπεύει να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή ευκαιρία στη διπλωματία, με σκοπό την επίλυση των θεμάτων μέσω του διαλόγου κατά τρόπο ώστε να αποκομίσουν κέρδη όλες οι πλευρές.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφέρει -για άλλη μία φορά- ότι «θα υπερασπιστούμε κάθε σταγόνα υδάτων και κάθε σπιθαμή γης της χώρας μας ως το τέλος».

Νωρίτερα, ο Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή στο Twitter είχε αναφέρει: «Στο Αξαζιό (σ.σ.: εννοώντας την πρόσφατη Σύνοδο των MED7 στην Κορσική) στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την Τουρκία: ας ανοίξουμε και πάλι έναν υπεύθυνο διάλογο, καλόπιστα και χωρίς αφέλεια. Το ίδιο μήνυμα εστάλη και από το Ευρωκοινοβούλιο. Φαίνεται να έχει εισακουστεί. Ας προχωρήσουμε».