Ολυμπιακός – Ομόνοια 2-0

Καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League έκανε ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστές τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, επικράτησαν με 2-0 της Ομόνοιας στο Καραϊσκάκη και την επόμενη εβδομάδα πηγαίνουν στην Κύπρο για να «σφραγίσουν» το εισιτήριό τους για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μια δύσκολη νίκη κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ομόνοια με 2-0, για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Champions League.

Ο Ραντζέλοβιτς που πέρασε ως αλλαγή στο 58’ και κέρδισε το πέναλτι για τον Ολυμπιακό, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Βαλμπουενά.

Ο Ελ Αραμπί στο 92′ σκόραρε εκπληκτικά για το 2-0, μ’ ένα απίθανο γκολ έξω από την περιοχή και έστειλε την ομάδα του με το ένα πόδι στους ομίλους.

Σ’ ένα παιχνίδι που ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να κάνει ορισμένες αλλαγές ως προς την ενδεκάδα που παράταξε, αφού μετά από καιρό λόγω του τραυματισμού του, ο Σα επέστρεψε και πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Παράλληλα Φορτούνης και Μασούρας ξεκίνησαν στο ματς αντί των Ραντζέλοβιτς και Εμβιλά, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε την έκπληξη ξεκινώντας τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα αλλά δεν κατάφερνε να… πατήσει περιοχή και να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της Ομόνοιας.

Πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 11’, ένα μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Φαμπιάνο. Ο Καμαρά στο 25’ έκανε κι αυτός ένα μακρινό σουτ, αλλά και πάλι ο πορτιέρε των Κύπριων μπλόκαρε.

Στο36’ ο Χασάν έκανε μια κεφαλιά μετά από ασίστ του Βαλμπουενά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη στιγμή του με τον Φορτούνη να κάνει ένα σουτ μετά από σέντρα του Βαλπμουενά και η μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Η Ομόνοια κατάφερε με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου να απειλήσει την εστία του Σα. Όταν ο Μπουτεάκ πήρε την μπάλα μετά από λάθος του Σα και έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη ευκαιρία στο 51’, όταν του σουτ του Ντούρις πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο 58’ έριξε στο παιχνίδι αντί των Φορτούνη-Μασούρα τους Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί, μετατρέποντας το σχήμα σε 4-4-2.

Ο Μαροκινός άσος στην πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 65’, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ραφίνια.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 68’ ο Ραντζέλοβιτς κέρδισε πέναλτι, αφού σε μια διεκδίκηση με τον Λέτσα, ο τελευταίος έπεσε μέσα στην περιοχή και με χέρι εμπόδισε την μπάλα.

Ο Βαλμπουενά ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 77’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν και πάλι ο Ραντζέλοβιτς έβγαλε εξαιρετικά για τον Ελ Αραμπί αλλά εκείνος έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Βαλμπουενά έβγαλε εξαιρετικά πάλι στο 80’ για τον Μαροκινό, που αυτή την φορά έστειλε την μπάλα εντός εστίας αλλά ο Φαμπιανό ήταν σε θέση ετοιμότητας και μπλόκαρε.

Ο Ελ Αραμπί έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 92’, ο οποίος με εξαιρετικό γκολ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Μασούρας, Χασάν

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Σένε, Βίτορ Γκόμες, Μπούτεακ, Παπουλής, Χούμπικαν, Ζόρντι Γκόμες, Λανγκ, Τιάγκο, Λέσιακς

in.gr/newpost.gr