Παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα του Νιου Χαμσάιρ στη Μητρόπολη Βοστώνης για τον Κορονοϊό

HΠA.- Η Γενική Εισαγγελία της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ της οποίας προΐσταται ο Gordon J. Macdonald, με τρισέλιδη επιστολή της με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2020, προς τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, τον πρωτοσύγκελο του Θεόδωρο Μπάρμπα και τον ιερέα Ρόμπερτ Άρχων, τους εγκαλεί για παράβαση των Επειγουσών Εντολών 52 και 63 του κυβερνήτη του Νιου Χαμσάιρ για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι παραλήπτες της επιστολής φαίνεται να αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των Αρχών Δημόσιας Υγείας αναφορικά με την τέλεση της Λατρείας και την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας από το ίδιο Ποτήριο και με την ίδια λαβίδα στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στην πόλη Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ, στην οποία υπήρξε έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού ανάμεσα στους ενορίτες. Το θέμα ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ προσπάθειες μελών του κοινοτικού συμβουλίου για χρήση πολλαπλών λαβίδων, έπεσαν στο κενό λόγω της απαγόρευσης από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο. Εν τω μεταξύ πριν δύο εβδομάδες δεν λειτούργησε η κοινότητα την Κυριακή, ενώ δεν συμμορφώθηκαν και οι υπόλοιπες κοινότητες του Νιου Χαμσάιρ αναφορά με τις Εντολές του Κυβερνήτη, λόγω ακριβώς της εγκυκλίου του κ. Μεθοδίου για την χρήση της κοινής λαβίδας.

Εν τω μεταξύ ο π. Ρόμπερτ Αρχων έπειτα από ιερατεία δέκα ετών στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Πόρτσμουθ μετατέθηκε στην κοινότητα του Αγίου Αθανασίου του Αρλιγκτον Μασαχουσέτης, από την οποία έφυγε ο π. Αντώνιος Ευαγγελάτος, ο οποίος παρέμεινε σ’ αυτή μόνο δυόμισι χρόνια διαδεχθείς τον π. Νικολάου Καστανά τον οποίον εξεδίωξε ο Μητροπολίτης Μεθόδιος θέτοντας την κοινότητα σε περιπέτεια.

Από όσο είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Εθνικός Κήρυκας» η Μητρόπολη Βοστώνης δεν ενημέρωση την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για τα διαμειβόμενα στο Νιου Χαμσάιρ, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος διασυρμού ολόκληρης της Εκκλησίας μας στην Αμερική.

Στο γράμμα της Γενικής Εισαγγελίας αναφέρεται χαρακτηριστικά και το εξής: Κάτω από την παράγραφο Παραβιάσεις στην επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα αναγράφονται τα εξής: «Η Ελληνική Ορθόδοξη πρακτική χρήσης ενός Ποτηρίου και μιας λαβίδας φαίνεται πως είναι η πιθανή πηγή της έξαρσης του κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο. Αυτή η πρακτική χρήσης ενός κοινού ποτηρίου και μιας λαβίδας δεν είναι σύμμορφη με την 15η παράγραφο της Οδηγίας και επομένως είναι παράβαση της Επείγουσας Εντολής αριθμός 52. Η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου ειδοποιήθηκε γι’ αυτή τη παράβαση στις 25 Ιουλίου 2020 από την Αστυνομικό Kim McNamara του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πόρτσμουθ, αλλά όμως αυτή η τακτική φαίνεται πως εξακολούθησε. Αυτή η πρακτική πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να επιτευχτεί συμμόρφωση με την Επείγουσα Εντολή».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι «παραβάσεις των Επειγουσών Εντολών του 52 και 63 του κυβερνήτη και των ισχυόντων Οδηγιών εκλαμβάνονται πολύ σοβαρά. Οι όροι έχουν θεσπισθεί ώστε οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί του Νιου Χαμσάιρ να μπορούν να λειτουργού με όση μεγαλύτερη ασφάλεια γίνεται στη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Οργανισμοί που δεν συμμορφώνονται κινδυνεύουν με περαιτέρω νομικές ενέργειες για να επιτευχθεί η συμμόρφωση τους».

Πηγή:ekirikas.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε