H νέα ποιητική συλλογή του Αλέξη Δάρα, με τίτλο «Νέα Πράξη Θαυμάτων»

Μια πολύ όμορφη  βραδιά ποίησης έζησαν όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά σφαγεία). Πρόκειται για την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Αλέξη Δάρα, με τίτλο «Νέα Πράξη Θαυμάτων», η οποία εκδόθηκε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο «24 Γράμματα».

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και έγινε υπό την αιγίδα τόσο της Περιφέρειας Ηπείρου, όσο και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου. Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνετέλεσαν όλοι οι συμμετέχοντες, είτε ως βασικοί συντελεστές είτε ως θεατές, με αποτέλεσμα η συγκίνηση αλλά και ο κοινωνικός προβληματισμός να πλημμυρίσουν το χώρο.

Για το βιβλίο μίλησαν, ο Μιχάλης Αράπογλου, Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και η Δέσποινα Παπαστάθη, Διδάκτωρ Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ποιήματα από τη συλλογή απέδωσαν η Λαμπρίνα Λιάτσου και ο Αλέξης Δάρας. Στη μουσική συνοδεία ήταν ο συνθέτης Χριστόφορος Λάμπρου με μουσικές γραμμένες ειδικά για τα ποιήματα της συλλογής. Προβλήθηκαν βιντεο-ποιήματα και στιγμιότυπα παραστάσεων και ακούστηκαν μελο-ποιημένα ποιήματα από  το βιβλίο.

Συντονιστής και παρουσιαστής της πολιτιστικής εκδήλωσης ο Νίκος Σουτόπουλος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 του ΠΕΚΕΣ Ηπείρου.

Ευχαριστίες οφείλουν οι διοργανωτές στο Πνευματικό Κέντρο και γενικότερα στο Δήμο Ιωαννιτών, για την παραχώρηση της αίθουσας και για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο:

https://www.youtube.com/watch?v=CUZoZS2HL-E

https://www.youtube.com/watch?v=8imHEqlK18k

https://www.youtube.com/watch?v=Z73yWxkDEj8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ