Θετικοί στον κορονοϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ-Σοκ στον Λευκό Οίκο

Θετικοί στον κορονοϊό είναι Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του τεστ στα οποία υπεβλήθησαν μετά την μόλυνση μιας εκ των μία εκ των στενότερων συνεργατών του Αμερικανού προέδρου.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο Τραμπ με τιτίβισμά του στο twitter, λέγοντας ότι αυτός και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έχουν ήδη μπει σε καραντίνα και έχουν ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία της ανάρρωσης. «Θα το ξεπεράσουμε ΜΑΖΙ» έγραψε.

 

Την είδηση επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο γιατρός του προέδρου, Δρ Σον Κόνλεϊ.

″Ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία είναι καλά αυτή τη στιγμή και σκοπεύουν να παραμείνουν εντός του Λευκού Οίκου κατά την διάρκεια της ανάρρωσής τους”, δήλωσε ο Κόνλεϊ, προσθέτοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να συνεχίσει κανονικά την δουλειά του.

Ο Τραμπ, που είναι 74 ετών και, σύμφωνα με τον γιατρό του, είναι υπέρβαρος. Γι′ αυτό και αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο σοβαρών συμπτωμάτων της ασθένειας. Οι ηλικιωμένοι και υπέρβαροι ασθενείς είναι πιθανό να χρειαστούν νοσηλεία και σε αρκετές περιπτώσεις, εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το ζεύγος Τραμπ έκανε τεστ για κορονοϊό όταν η στενή συνεργάτιδα του προέδρου, Χόουπ Χιξ, βρέθηκε θετική. Η Χιξ, 31 ετών, είναι το πιο κοντινό πρόσωπο στον Αμερικανό πρόεδρο που προσβλήθηκε από τον ιό. Είχε ταξιδεύσει μαζί του στο Οχάιο, την Τρίτη, για το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ και την επομένη πέταξε μαζί του στο Air Force One με προορισμό τη Μινεσότα, όπου έγινε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ.

Ο Τραμπ, όπως και πολλά μέλη της οικογενείας του, παρέστησαν στο πρώτο ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στο Οχάιο χωρίς μάσκες, παρά το γεγονός ότι ένα γιατρός ζήτησε απο το ακροατήριο να τις φορέσουν.

Κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Τραμπ κορόιδεψε τον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, επειδή φορούσε μάσκα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι ”δεν υπήρξε κανένα αρνητικό αποτέλεσμα” κατά την διάρκεια των δικών του συγκεντρώσεων.