Απεβίωσε ο Χρήστος Αγγελής του “Omogeneia Magazine” – Ο Γ.Γ. Γιάννης Χρυσουλάκης για την απώλεια

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.-Απεβίωσε σήμερα το πρωϊ, ο Χρήστος Αγγελής, Εκδότης και διευθυντής του τρίγλωσσου περιοδικού  “Omogeneia Magazine” , ιδρυτής και αρχισυντάκτης της «Φωνής της Ελληνικής Διασποράς» με δημοσιογραφική συνεργασία και με πολλές άλλες ομογενειακές εκδόσεις και παράγοντας ομογενειακών οργανώσεων Ηπειρωτών.

Για την Ευπρεπή Προσφορά του στην Ενημέρωση των Απανταχού Ελλήνων, πρόσφατα είχε τιμηθεί με το Βραβείο “Ευπρέπεια 2019” από το Σωματείο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος.

Πολυγραφότατος, με πένα που υπηρετούσε την συμφιλίωση, τη συνεργασία και την ομόνοια μεταξύ των αποδήμων Ελλήνων, ο εκλιπών καταλείπει σημαντικό έργο. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1945. Βρέθηκε μετανάστης στο Βέλγιο το 1970 όπου αποπεράτωσε τις σπουδές του σε ξένες Γλώσσες.

Στο μέσον, ο Χρήστος Αγγελής. Αριστερά του ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης -που του επεδωσε το Βραβείο “Ευπρέπεια 2019- και δεξιά ο Πρόεδρος του Σωματείου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, κ. Θύμιος Τσικνής.

Εργάστηκε σε διπλωματικές αποστολές ενώ το 1973 προσελήφθη από την Commission στην οποία υπηρέτησε μέχρι το 2010.

Υπήρξε πρόεδρος του “Ευρωελληνικού Συνδέσμου”, Συνιδρυτής της  Ομογενειακής Θεατρικής Σκηνής και έλαβε μέρος με εισηγήσεις σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και σε όλα τα παγκόσμια Ηπειρωτικά Συνέδρια. Για τη δράση του βραβεύτηκε από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδίας Ελλάδος το 1983. Μέγας ευεργέτης από την Πολύτσανη Β. Ηπείρου για τις δωρεές για την ανέγερση ιερού ναού. Διατήρησε για πολλά χρόνια στη Β. Ηπειρο 23 φροντιστήρια εκμάθησης ελληνικής Γλώσσας.

Ο Χρήστος Αγγελής, συχνά εγκωμιάστηκε από  επισήμους φορείς της Ελλάδος και του Βελγίου για το πολιτιστικό, ανθρωπιστικό και εθνικό του έργο. Η δημοσιογραφική ενασχόλησή του με τα ομογενειακά, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα (2010), συνέβαλε στην πληροφόρηση των Ελλήνων για τα ομογενειακά ζητήματα, σπάζοντας, έτσι, την έλλειψη ενημέρωσης στην γενέτειρα για τη δράση και τα επιτεύγματα των Ελλήνων Αποδήμων και Ελλήνων Ομογενών.

Η Panhellenic Post, και ο υπογράφων, που είχε την τύχη να γνωριστεί μαζί του, εκφράζουν στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Ι.Χρυσουλάκης για την απώλεια του Χρήστου Αγγελή

Με ιδιαίτερη θλίψη έλαβα σήμερα το πρωί την είδηση της απώλειας του Χρήστου Αγγελή ο οποίος με την πένα του υπηρέτησε με ευπρέπεια, ήθος, υπευθυνότητα και εντιμότητα το δημοσιογραφικό λειτούργημα, προάγοντας πάντοτε τη συμφιλίωση και τη συνεργασία εντός του Απόδημου Ελληνισμού. Για αυτήν ακριβώς τηνπολυετή προσφορά του στην ενημέρωση των Απανταχού Ελλήνων βραβεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.Ήταν προσωπική τιμή για εμένα να του απονείμω το Βραβείο Ανταποκριτών «Ευπρέπεια 2019».

Για αυτήν την προσφορά θα θυμόμαστε τον Χρήστο Αγγελή ο οποίος από τη γενέτειρά του, την Κράψη Ιωαννίνων, βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να καταξιωθεί, καταξιώνοντας παράλληλα την ελληνική καταγωγή του και την Ελλάδα μέσα από το έργο και τη δράση του. Στέλεχος στο γραφείο του Γιώργου Κοντογεώργητου πρώτου Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ. Πολυγραφότατος, εκδότης και διευθυντής του τρίγλωσσου περιοδικού “OmogeneiaMagazine”, ιδρυτής και αρχισυντάκτης της «Φωνής της Ελληνικής Διασποράς» υπήρξε ενεργός σε ομογενειακές οργανώσεις Ηπειρωτών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.Η επαγγελματική διαδρομή, η προσφορά και το ήθος του, η προσωπικότητα και η πολυσχιδής δράση του θα δείχνουν το δρόμο στις άλλες δύο μεγάλες οικογένειες των οποίων υπήρξε ενεργό μέλος, αυτή της δημοσιογραφίας και του Απόδημου Ελληνισμού.