Δεν… είδε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 τον ΟΦΗ για την τέταρτη αγωνιστική της Superleague στην Τούμπα σε ένα ματς όπου δεν δόθηκε καταφανέστατο πέναλτι στους Κρητικούς στο 67ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0. Ο διαιτητής Τζοβάρας έδειξε «παίζεται» στη φάση του Σαρδινέρο με τον Μάτος, ενώ και το VAR «έκλεισε» τα μάτια στην παράβαση μέσα στην περιοχή του Ζίβκοβιτς.

Ο Αμπέλ Φερέιρα, επανέφερε στην αρχική 11αδα τον Λέο Μάτος για να καλύψει το κενό που υπήρξε στην δεξιά πλευρά. Από ‘κει και πέρα δε υπήρξε κάποια άλλη αλλαγή στο αρχικό σχήμα και σε σχηματικό 3-4-3, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζ. Ζίβκοβιτς. Τριάδα στην άμυνα οι Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδης με τους Μάτος και Γιαννούλη να κινούνται στην δεξιά και αριστερά πλευρά. Ελ Καντουρί και Σβαμπ οι δύο χαφ με τον Τσόλακ στην επίθεση και τους Πέλκα και Α. Ζίβκοβιτς στο πλευρό του.

Σύστημα 5-4-1 σε ρόμβο για τον ΟΦΗ, με τον Γιώργο Σίμο να ξεκινάει το παιχνίδι με με τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Κοροβέση – Ουές αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τους Σελίμοβιτς, Διαμαντή και Μαρινάκη στα στόπερ. Στα χαφ οι Μεγιάδο – Ναμπί με τους Νέιρα και Στάικο να πλαισιώνουν τον Σαρδινέρο.

Ενός λεπτού σιγή και λουλούδια στο μνημείο

Ημέρα μνήμης η σημερινή για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να καταθέσουν στεφάνι και λουλούδια στο μνημείο που είχε στηθεί στη θύρα 4. Πριν την σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ τα μοναδικά πανό που κρεμάστηκαν στην Τούμπα ήταν αυτά με τα 6 αδικοχαμένα αετόπουλα που έχασαν την ζωή τους πριν από 21 χρόνια στην κοιλάδα των Τεμπών.

Στο ξεκίνημα του αγώνα με τον ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να έχει ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Μάτος, αλλά και ένα γκολ με τον Ελ Καντουρί πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτό του αγώνα. Ο Δικέφαλος απέβαλε γρήγορα από πάνω του την αποτυχία με την Κράσνονταρ και βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κάνει ότι δεν έκανε στο ματς με τους Ρώσους.

Να σκοράρει γρήγορα και να ελέγξει τον αγώνα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Η χρησιμοποίηση του Μάτος, ενός καθαρόαιμου δεξιοπόδαρου έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να μην γείρουν αριστερά από την πλευρά του Γιαννούλη. Ο Βραζιλιάνος έκανε πολλά τρεξίματα στο πρώτο ημίχρονο παρότι δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του.

Ξαναβρήκε δίχτυα ο Ελ Καντουρί

Μάλιστα στο 4ο λεπτό θα μπορούσε να χρηστή σκόρερ αν στην κεφαλιά η μπάλα δεν έβρισκε την οριζόντια δοκό της εστία του ΟΦΗ. Οι κρητικοί που έδειχναν να αιφνιδιάζονται στο ξεκίνημα δέχθηκαν το γκολ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Α. Ζίβκοβιτς, άλλαξε με τον Ελ Καντουρί, στην συνέχεια την μπάλα πήρε ο Σβάμπ, ο οποίος από τα δεξιά την έσπασε στο ύψος του πέναλτι με τον Μαροκινό παρότι είχε μπροστά του πολλά πόδια πλάσαρε σωστά για το 1-0. Οι Ασπρόμαυροι χρειάστηκε να αλλάξουν 9 πάσες μέχρι να πετύχουν το γκολ.

Οι οβίδες του Ναμπί και το πέναλτι – «φάντασμα»

Ο ΟΦΗ για ένα ακόμα παιχνίδι, πιστοποίησε πως δεν είναι από τις ομάδες που παίζουν αντιποδόσφαιρο. Πάτησε τη μπάλα κάτω ισορρόπησε το ματς μετά το 20λεπτό και βγήκε μπροστά με στόχο της ισοφάριση.

Επιθετικά οι Κρητικοί είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον Ναμπί ο οποίος με δύο δυνατά σουτ απείλησε την εστία του Ζίβκοβιτς. Στο 20’ ο Άγγλος επιθετικός με μακρινό σουτ υποχρέωσε τον Σέρβο τερματοφύλακα να πέσει στην γωνία του και να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 36’ η νέα βολίδα του τράνταξε το δοκάρι της σρτίας του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος, μετά το μισάωρο και αφού έδωσε στον ΟΦΗ την πρωτοβουλία τον κινήσεων, άρχισε και πάλι να γίνεται πιο επιθετικός κυρίως με γρήγορες επιθέσεις σε μια απ’ αυτές στο 34΄θα μπορούσε να έρθει και ένα δεύτερο γκολ και να κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τσόλακ από τα δεξιά γύρισε στον Σβαμπ με τον Αυστριακό μέσα στην περιοχή να πλασάρει πάνω στον Βάτερμαν. Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτο ημιχρόνου με τους Θεσσαλονικείς εκτός από τις δύο πλευρές είχαν πολλές επιθέσεις και από τον άξονα, ενώ ο ΟΦΗ έψαξε το γκολ κυρίως με τα σουτ του Ναμπί.

Ο Γιώργος Σίμος θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του έβγαλε από το παιχνίδι τον Σταϊκο περνώντας στο παιχνίδι τον Στούρτζεον. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ήταν υποτονικός με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη, ενώ υπήρξαν αρκετές μάχες στο χώρο του κέντρου.

ΠΑΟΚ και ΟΦΗ είχαν από μια φάση με την συμπλήρωση μιας ώρα παιχνιδιού. Στο 57’ ο μόνιμος πρωταγωνιστής των κρητικών στην επίθεση Ναμπί είχε ένα ακόμα μακρινό δυνατό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει απευθείας στα χέρια του Ζίβκοβιτς. Η φάση που έκρινε το παιχνίδι ήταν αυτή του 67ου λεπτού και του πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του ΟΦΗ με το σκορ στο 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος με τον Α. Ζίβκοβιτς με δυνατό σουτ από τον άξονα υποχρέωσε τον Βάτερμαν να πεταχτεί και διώξει την μπάλα κόρνερ.

Όσο το σκορ παρέμενε στο εύθραυστο 1-0 ο ΟΦΗ άρχισε να πιέζει περισσότερο στη μεσαία γραμμή ποντάροντας στην κούραση των παικτών του ΠΑΟΚ καθώς μεσοβδόμαδα είχαν ένα δύσκολο παιχνίδι με πολύ ένταση και αρκετά τρεξίματα.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ έβαλε ότι καλύτερο είχε στον πάγκο για να ενισχύσει την επίθεση του, ενώ ο Αμπέλ Φερείρα έδωσε ανάσες στον Μάτος (πέρασε ο Λύρατζης)που του έλειπε ο ρυθμός, ενώ φρέσκαρε και την επίθεση του περνώντας στη θέση του Πέλκα τον Τζόλη.

Ο Ζ. Ζίβκοβιτς κράτησε το μήδεν στην εστία του

Ο ΟΦΗ το πάλεψε και σημαντικές ευκαιρίες όχι μόνο να φύγει μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά και να πάρει το τρίποντο της νίκης. Στο 79′ ο Γιάννου μπήκε στην περιοχή, έμεινε όρθιος πήγε να πασάρει από τα πλάγια, αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σελίμοβιτς πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 82’ ο ΟΦΗ χτύπησε και Τρίτη φορά την πόρτα του ΠΑΟΚ χωρίς επιτυχία. Ο Ναμπί έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Σβιντέρσκι φώναξε παρών

Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Δικέφαλος βρήκε και πάλι δίχτυα, όχι μια φορά αλλά δύο με τον Κάρολ Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός επιθετικός στο 89’ μετά από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν.

Ο Σβιντέρσκι στις καθυστερήσεις του αγώνα είδε τον τερματοφύλακα εκτός εστίας, έπειτα από λάθος του Νέιρα και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Το 3-0 ήταν το τελικό σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες με τον ΟΦΗ να κερδίζει μόνο τις εντυπώσεις και τίποτα παραπάνω.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (74’ Λύρταζης), Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβάμπ, Πέλκας (74’ Τζόλης), Α. Ζίβκοβιτς (86’ Εσίτι), Τσόλακ (81’ Σβιντέρσκι).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Κοροβέση (72’ Γιάννου), Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Μαρινάκη (72’ Λυμπεράκης), Μεγιάδο (85’ Σολίς), Ναμπί, Νέιρα, Στάικο (46’ Στούρτζεον), Σαρδινέρο.