Ο Αμερικής επισκέφθηκε ελληνικά Σχολεία

Τα ημερήσια ελληνικά σχολεία «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (Greek American Institute) στο Μπρονξ, επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Εν μέσω της πανδημίας, οι διευθυντές των δύο σχολείων ενημέρωσαν τον κ. Ελπιδοφόρο για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί για την ασφαλή λειτουργία τους.

Στο σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» οι μικροί μαθητές υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο με μια ανθοδέσμη, μαζί με την διευθύντρια του σχολείου Μαίρη Τζάλλα, τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας Παύλο Παλαιστίδη και τον πατέρα Αριστείδη Γκαρίνη. Στη συνέχεια, ο κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε όλες τις τάξεις και χαιρέτησε τους μαθητές οι οποίοι τον καλωσόρισαν. Εκείνος με τη σειρά του τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή σχολική χρονιά.

Με πανό που έγραφε στα ελληνικά και στα αγγλικά «καλώς ορίσατε Σεβασμιώτατε» υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο οι μαθητές στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο στο Μπρονξ.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευσαν στα δύο σχολεία ο Διευθυντής Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, η κ. Αθηνά Κρομμύδα, πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου για την Ελληνική Παιδεία, ο πατέρας Βασίλειος Δρόσος, ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος και ο διάκονος Μιχαήλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε χαρούμενος μετά τις επισκέψεις του στα δύο σχολεία τα οποία όπως τόνισε έχουν λάβει όλες τις προφυλάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Τα σχολεία λειτουργούν παρά τις δυσμενείς συνθήκες και κάνουμε το σταυρό μας αυτό να συνεχιστεί. Ο ρόλος της Εκκλησίας στην Ομογένεια και ειδικά στην εκπαίδευση είναι κυρίαρχος και καθοριστικός και αποτελεί έναν παράγοντα προόδου, μόρφωσης και επιτυχίας», ανέφερε.

Πηγή:ekirikas.com