Αμερικανικές εκλογές 2020: Το debate των αντιπροέδρων

Στο Σολτ Λέικ Σίτι, στη Γιούτα, πραγματοποιήθηκε το μοναδικό debate των υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Η Δημοκρατική γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις κατήγγειλε τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την πανδημία του κορωνοϊού, τη «μεγαλύτερη αποτυχία στην αμερικανική ιστορία».

Η Δημοκρατική, πρώην εισαγγελέας Καμάλα Χάρις και ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, διασταύρωσαν τα ξίφη τους την Τετάρτη το απόγευμα (04:00 ξημερώματα Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στο ντιμπέιτ για την αντιπροεδρία.
Αμφότεροι οι «μονομάχοι» ξεκίνησαν με ευχές για ταχεία ανάρρωση στο ζεύγος Τραμπ που νοσούν από τον κορωνοϊό, αλλά και όσων πλήττονται από την πανδημία.

«Οι Αμερικανοί έγιναν μάρτυρες αυτής που είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης οποιουδήποτε προέδρου στην ιστορία της χώρας μας», τόνισε η Χάρις κατά την έναρξη της τηλεμαχίας της με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, την οποία συντόνισε η Σούζαν Πέιτζ, η επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας USA Today στην Ουάσινγκτον.

Ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κατηγόρησε τη Δημοκρατική αντίπαλό του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, τη γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις, ότι «υπονομεύει την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στο μελλοντικό εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού αμφισβητώντας την αξιοπιστία των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια του μοναδικού τους τηλεοπτικού ντιμπέιτ στη Σολτ Λέικ Σίτι.

«Το γεγονός ότι συνεχίζετε να υπονομεύετε την εμπιστοσύνη του πληθυσμού στο εμβόλιο, εάν αυτό έρθει ενόσω βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση Τραμπ, είναι σκανδαλώδες», στηλίτευσε ο Πενς.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος απαντούσε σε μια δηκτική τοποθέτηση της Χάρις: «αν οι γιατροί μας πουν ότι πρέπει να το πάρουμε (το εμβόλιο), θα είμαι η πρώτη που θα μπει στην ουρά για να το πάρω. Αλλά αν μου πει πως πρέπει να το πάρω ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα εμβολιαστώ».

Η Δημοκρατική υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ,τόνισε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ ότι οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να μάθουν σε ποιον οφείλει χρήματα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Γνωρίζουμε πλέον ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρωστάει, ότι έχει χρέη ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε η πρώην εισαγγελέας, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα του Τύπου για την οικονομική κατάσταση του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Πηγή: skai.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ