«Αερογέφυρα» γνώσης για τους ομογενείς της Λατινικής Αμερικής

Έξι κούτες με 442 βιβλία εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας ξεκίνησαν το ταξίδι τους για να φτάσουν στη μακρινή ήπειρο της Νοτίου Αμερικής: εκεί που διαβιούν Έλληνες ομογενείς και χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά η Ελληνική πολιτεία προχωρά στην αποστολή εκπαιδευτικού περιεχομένου στις Ελληνικές Κοινότητες της Βραζιλίας, του Περού, της Αργεντινής, της Ουρουγουάης και της Παραγουάης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή βιβλίων με περιεχόμενο εκπαιδευτικού χαρακτήρα ήταν και ένα από τα βασικά αιτήματα που είχαν θέσει οι ομογενείς και αναζητούσαν τη λύση του.

Οι διαδικασίες ξεπεράστηκαν ταχύτατα με την φροντίδα του Πρωθυπουργικού γραφείου υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ σημαντικό ρόλο στον συντονισμό και την εποπτεία ανέλαβε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσων Πιπίνης. Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, επωμίστηκε την υπογραφή απόφασης για την αποστολή των βιβλίων ενώ τη σκυτάλη πήρε η Διεύθυνση Εκδόσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, που μερίμνησε για την άμεση διάθεσή τους.
ομογενείς βιβλία

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσσης και ο γ.γ. Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, φρόντισαν για την άμεση αποστολή των βιβλίων και την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος συνοδεία ευχών από το Πρωθυπουργικό γραφείο, οι οποίες τόνιζαν πως κάθε ελληνική καρδιά όπου γης δεν θα πρέπει να λησμονεί ότι οι σκέψεις της πατρίδας και της Ελληνικής πολιτείας τη συντροφεύουν και πως η τελευταία οφείλει συνεχώς να αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον της ανταποκρινόμενη σε αιτήματα των αποδήμων, κάτι που αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθεί -όπως το παράδειγμα των βιβλίων- να πραγματοποιεί συνεχώς.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία κορυφής: Γρηγόρης Δημητριάδης.