Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά σε θρίαμβο

Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά σε θρίαμβο μέσα στη Βαρκελώνη, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα ακόμη διπλό σε πολύ δύσκολη έδρα. Τα είχε καταφέρει με τη Χίμκι, δεν μπόρεσε να το επαναλάβει πριν από λίγο απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Τα πρώην του μέλη, ο Γιασικεβίτσιους και ο Καλάθης, του έκαναν ζημιά, αλλά εκείνοι που του πήραν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια ήταν ο Χάνγκα με τον Ντέιβις. Ο πρώτος σημείωσε δύο πολύ μεγάλα τρίποντα, ο δεύτερος κυριάρχησε μέσα στο καλάθι, κυρίως προς το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε κάποιες άμυνες προς το τέλος του σαρανταλέπτου, που του κόστισαν και του στέρησαν έτσι τον θρίαμβο.

Εχει καλά πράγματα, όμως, να κρατήσει το “τριφύλλι”, όπως τη σπουδαία εμφάνιση του Λεωνίδα Κασελάκη. Ο έμπειρος φόργουορντ για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν πολύ ουσιαστικός και έστησε στον τοίχο όσους έλεγαν ότι δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο. Εβαλε μάλιστα και τις τρεις βολές, που έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Γιώργος Βόβορας για έναν ακόμη αγώνα έστησε πολύ καλά τον Παναθηναϊκό και του αξίζουν εύσημα γι’ αυτό. Θα μπορούσε η ομάδα του να πάρει τη νίκη, αν εκτός των άλλων είχε έναν ακόμη πλέι-μέικερ. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν εκτός αποστολής, ο Σάικς τραυματίστηκε μέσα στο παιχνίδι και έμεινε ο σπουδαίος Σαντ-Ρος να κάνει όλη τη δουλειά. Τα πήγε πολύ καλά ο Κουβανός, αλλά δεν έφτανε.

Πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός δεν θα πάει να πάρει γκαρντ. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει μόνο αν ο Σάικς βγάλει μάτια από δω και πέρα, αν και πρώτα θα πρέπει να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Εδειξε, πάντως, το “τριφύλλι” ότι με μία σοβαρή προσθήκη μπορεί να χτυπήσει οκτάδα, αν και πολλοί τον είχαν και τον έχουν τελειωμένο για μία τέτοια προσπάθεια.