Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Ατρόμητο (4-0)

Καλώς τα παιδιά δεν ήταν το ματς και ας έληξε με το εμφατικό 4-0. Καλώς το παιδί ήταν με όλα τα φώτα στραμμένα στον –άρτι αφιχθέντα από την εθνική ομάδα της χώρας του- Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τις καπνισμένες κάνες του. Χατ τρικ από τον πάγκο έφερε ο Μαροκινός (52΄, 82΄, 87΄). Πως να γλιτώσει λοιπόν ο άμοιρος Ατρόμητος (4-0).

Πως να αποφύγει αυτόν τον μικρό διασυρμό η ομάδα του Περιστερίου όταν ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος δείχνει αποφασισμένος να διατηρήσει τον τίτλο του. Η στατιστική λέει ως τώρα πέντε γκολ σε επτά τελικές προσπάθειες. Και κάπου εδώ προκύπτει το αναπόφευκτο ερώτημα: Ποιος να συγκριθεί μαζί του όταν η κουβέντα καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα; Τα λέγαμε άλλωστε και την Δευτέρα. Με τον συγκεκριμένο κύριο δεν «παίζεις». Παρατηρείς τα σημάδια και καταλαβαίνεις.

Ο Ελ Αραμπί έχει προλάβει από τις 23 Σεπτέμβρη και πέρα να βάλει έξι γκολ με τον Ολυμπιακό (ήταν και εκείνο με την Ομόνοια) και ένα με την εθνική του ομάδα. Και όταν βρίσκει ρυθμό εκείνος, όλα γίνονται πιο εύκολα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το αποψινό δεν χρειάζεται να ψάξεις για να βρεις. Αν και μεταξύ μας δεν θα πείραζε κανέναν το καλύτερο παράδειγμα να είναι το αμέσως επόμενο: Αυτό με τη Μαρσέιγ που κατηφορίζει βράδυ Τετάρτης (21/10) στο Φάληρο για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και μιας και το πάμε απευθείας για να ξεφύγουμε: Προσοχή. Μην φανταστείτε Ολυμπιακό να πετά φωτιές απόψε στο Φάληρο κόντρα στους Περιστεριώτες. Τόσο… όσο ήταν η βραδιά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που για 4 σερί αγωνιστική σκοράρει αποκλειστικά στο δεύτερο ημίχρονο, βρίσκοντας τον πρωταγωνιστής της από τον πάγκο.

Όταν όμως ο Ατρόμητος έμεινε δικαίως με δέκα παίκτες (για το αντιαθλητικό χτύπημα του Μάτιτς στον Καμαρά που μέσω VAR τον έστειλε απευθείας στα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα από το 30΄) και οι συσχετισμοί στο χορτάρι άλλαξαν, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σηκώθηκε σαν ελατήριο από τον πάγκο και δέκα λεπτά αργότερα (αντί του Μασούρα) ήταν ήδη στο χορτάρι. Για να μη χαθεί δευτερόλεπτο.

Τα… γραπτά όμως λένε φέτος ότι ο Ολυμπιακός γκολ σε πρώτο ημίχρονο αναμέτρησης Σούπερ Λιγκ δεν βάζει. Και τα επτά που είχαν προηγηθεί με Αστέρα, Παναιτωλικό και ΠΑΣ (έξι που μέτρησαν και ένα του Χασάν που ακυρώθηκε στους Ζωσιμάδες) ήταν προϊόν δευτέρου ημιχρόνου. Ε, από απόψε τα επτά είναι… έντεκα.

Και τα τέσσερα γκολ τους οι Πειραιώτες τα βρήκαν από την ανάπαυλα και πέρα. Με τον Ελ Αραμπί να κρατά για λογαριασμό του τη μερίδα του λέοντος. Και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το 2-0 του Χασάν (65΄). Η ασίστ χρεώθηκε δικαίως στον Εμβιλά, η υποδοχή της μπάλας και η πάσα με τη μία προς τον Γάλλο ήταν του Μαροκινού. Οι δύο κινήσεις που έκαναν και εκεί τη θάλασσα-γιαούρτι.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Εμβιλά (76’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (40’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (70’ Λοβέρα), Φορτούνης (70’ Ρατζέλοβιτς), Χασάν (76’ Σουντανί).

Ατρόμητος (3-5-2): Γιαννιώτης, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κιβρακίδης (69’ Ούμπιντες), Νάτσος, Χαρίσης (61’ Λάζαρος), Σάλομον (69’ Γκαλβάο), Μουνίθ (35’ Μπουσούλαζιτς), Κωτσόπουλος (61’ Ενσικουλού), Μάτιτς.

in.gr