Ο Πρόεδρος της ΕΚΑ και του ΕΝΟΑ Εδμόνδος Κασιμάτης πέρασε στην ιστορία

Μεγάλη θλίψη στην Αλεξάνδρεια

Με απέραντη θλίψη, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας αναγγέλλει την απώλεια του ιστορικού 22ου Προέδρου της, του Νέστωρα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, του αείμνηστου και αξέχαστου Εδμόνδου Κασιμάτη.

Ανακοίνωση

<<Το έργο του πολύκλαυστου Προέδρου της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας που εξελέγη στις 27 Απριλίου του 2017 και παρέμεινε στο πόστο του για τρισήμισυ χρόνια, κόπηκε απότομα τη νύκτα της 16ης Οκτωβρίου 2020.

Ο αγαπητός σε όλη την παροικία Πρόεδρος της ΕΚΑ καθώς και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας Εδμόνδος Κασιμάτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια των ημερών και κατέληξε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας, από επιπλοκές του COVID-19, σε ηλικία 83 ετών.

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας μεταφέρει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, την κα Αικατερίνη,, το γιο του Νικόλα και σε όλη την οικογένειά του.

Και καλεί όλη την αλεξανδρινή παροικία, όλους τους αλεξανδρινούς ανά τον κόσμο, να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του, μέσα από την οποία προσέφερε ο αείμνηστος Εδμόνδος Κασιμάτης με όλη του τη δύναμη στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, με τη δύναμη ενός νέου και με τη σοφία ενός πραγματικά μεγάλου Αλεξανδρινού, τον οποίον πάντα θα θυμόμαστε με συγκίνηση και θα νοσταλγούμε τις συμβουλές του και την απέραντη αγάπη του για την ελληνική παροικία στη Χώρα του Νείλου.

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας θα θυμάται πάντα τον πολυσέβαστο και αξέχαστο Πρόεδρό της, Εδμόνδο Κασιμάτη.

Αιωνία του η μνήμη.>>

βιογραφικά στοιχεία

Ο Εδμόνδος Κασιμάτης είναι ο 22ος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας. Η προσφορά του στον Ελληνσμό της Αλεξάνδρειας είναι πολυετής, μεγάλη και γνωστή. Επιγραμματικά πρέπει να αναφερθεί ότι εκλέγεται Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας (Ε.Ν.Ο.Α.) από το 1998 και διετέλεσε Κοινοτικός Επίτροπος κατά χρονικά διαστήματα.

Γεννήθηκε και διαμένει μέχρι σήμερα στην Αλεξάνδρεια. Είναι απόφοιτος της Σαλβαγείου Εμπορικής και Επαγγελματικής Σχολής Αλεξανδρείας και επιτυχημένος επιχειρηματίας, συνιδιοκτήτης των οικογενειακών επιχειρήσεων «Μεγάλα Καταστήματα Μινέρβα» στην Αλεξάνδρεια και «Ε.&Ν. Κασιμάτης Ο.Ε» στην Αθήνα. Είναι νυμφευμένος με την Αικατερίνη Ασλάνη και έχει ένα γιο, τον Νικόλαο.και 3 εγγονια.

Γνώστης των προβλημάτων της Ομογένειας θέτει, σε προτεραιότητα, τα θέματα των συντάξεων, της πρόνοιας των ασθενεστέρων οικονομικά, της φροντίδας περισσοτέρων ατόμων στο Γηροκομείο της Κοινότητας και της αναβάθμισής του. Παράλληλα καλεί τους νέους της Παροικίας να σκεφθούν και να κάνουν πράξη κάθε προοπτική, που θα ανοίγει δρόμους για την επαγγελματική αποκατάστασή τους δίπλα στην Ελληνική Κοινότητα.

πηγή:ekalexandria.org/ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ