Απέδρασε με τον βαθμό στο τέλος ο ΠΑΟΚ, 1-1 με την ΑΕΚ!

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ για την πέμπτη αγωνιστική της Super League.

Η Ενωση προηγήθηκε στο 23′ με τον Ανσαριφάρντ να τελειώνει ιδανικά τη φάση που δημιούργησε ο Τάνκοβιτς στο ντεμπούτο, στην μοναδική ουσιαστικά φάση της Ενωσης σε όλο το παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς, δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις κόντρα στην πολύ καλή άμυνα της ΑΕΚ μέχρι το 89′ που ο Μουργκ σκόραρε για το τελικό 1-1.

Δείτε πως μετέδωσε live το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ το iefimerida
Το ματς

Στο πρώτο πεντάλεπτο, η ΑΕΚ είχε την κατοχή και έψαχνε χώρους για την περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως στη συνέχεια η Ενωση δεν… μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Ο ΠΑΟΚ έτσι ανέλαβε δράση και άσκησε ιδιαίτερη πίεση πάνω στον 17χρονο Μάριο Μιτάι στα αριστερά της άμυνας της Ενωσης. Απείλησε τον Τσιντώτα με Μάτος και Ζίβκοβιτς, ενώ οι Γιαννούλης και Τζόλης ήταν δημιουργικοί. Ομως, οι ασπρόμαυροι έδειχναν νευρικοί όταν έφταναν στην αντίπαλη περιοχή.

Ετσι, στο 23′, σε μια ανύποπτη φάση, ο Λιβάγια έβαλε με το στήθος στον Τάνκοβιτς, ο Σουηδός κουβάλησε την μπάλα, πέρασε υπέροχη ασίστ στον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό νίκησε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς ανοίγοντας το σκορ. Ηταν μόλις η πρώτη φάση στο ματς για την Ενωση, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη τρεις καλές ευκαιρίες.

Αμέσως μετά τη σέντρα, ο Τζόλης βρήκε δίχτυα με ωραίο τελείωμα εκμεταλλευόμενος ανεπαρκές διώξιμο του Χνιντ. Το γκολ του ακυρώθηκε όμως καθώς επωφελήθηκε έπειτα από χρήση του χεριού του. Στο επόμενο λεπτό βρήκε ακόμα μια φάση με τον Τσόλακ αυτή τη φορά όμως να μην προλαβαίνει για την προβολή. Στη συνέχεια, η Ενωση παρότι πήρε αυτοπεποίθηση, δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ζίβκοβιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε ψηλά χωρίς να φτάσει κοντά σε ένα γκολ.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε πολύ. Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος, η ΑΕΚ βρισκόταν πίσω, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν… ήξεραν πως να δημιουργήσουν. Ηταν συνεχώς εγκλωβισμένοι από τους τρεις πολύ ψηλούς στόπερ που παρέταξε ο Καρέρα. Οι αμυντικοί των γηπεδούχων οδηγούσαν τον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει από τα πλάγια και σταδιακά να παίξει με σέντρες που δεν είχαν τύχη για τον απελπιστικά μόνο στην περιοχή, Τσόλακ. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες στην πορεία με τους δύο προπονητές από το 70′ και μετά να κάνουν πολλές αλλαγές ψάχνοντας τα στοιχεία που λείπουν από τις ομάδες του. Ο Φερέιρα στο 80′ πέρασε στο παιχνίδι Μπίσεσβαρ και Μούργκ, δύο επιτελικά χαφ, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε καθόλου δημιουργία.

Εν τέλει του… βγήκε καθώς ο Μπίσεσβαρ ήταν εκείνος που δημιούργησε και ο Μουργκ εκείνος που εκτέλεσε με κεφαλιά στο 89′ για να κάνει το 1-1 και να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΠΑΟΚ.
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Παουλίνιο (70′ Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Μιτάι (46′ Λόπες), Τάνκοβιτς (60′ Αλμπάνης, 80′ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (60′ Ολιβέιρα), Λιβάγια

ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βαρέλα, Μιχαηλίδης (80′ Μούργκ), Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μάτος (68′ Ουαγκέ), Εσίτι (58′ Νινούα), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (80′ Μπίσεσβαρ), Τζόλης (68′ Σβιντέρσκι), Τσόλακ
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/spor/super-league-bathmo-sto-telos-paok-1-1-me-tin-aek