«Καθάρισε» ο Αστέρας, Γλίτωσε την ήττα Ο ΠΑΟ

Ποδοσφαιρο

«Καθάρισε» ο Μπαράλες για τον Αστέρα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαράλες, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαίο διπλό κόντρα στην ΑΕΛ για την 4η αγωνιστική της Super League.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαράλες, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαίο διπλό κόντρα στην ΑΕΛ για την 4η αγωνιστική της Super League.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Αργεντινό επιθετικό να «παίρνει» από το χέρι την ομάδα του Ράσταβατς και να σκοράρει δύο γκολ, δίνοντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους Αρκάδες. Μείωσε με τον Μούζεκ η ΑΕΛ, «κλείδωσε» το ματς ο Φερνάντεθ.

Με μοναδικό στόχο την πρώτη εφετινή της νίκης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΛ. Το σύνολο του Γρηγορίου ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Πινακά.

Ο Αστέρας άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, κρατώντας την μπάλα στα πόδια του για μεγάλο διάστημα, δημιουργώντας μάλιστα και μια επικίνδυνη στιγμή με τον Ριέρα.

Η ΑΕΛ έκανε την αντεπίθεση της και λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα, καθώς ο Τόρζε βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, στέλνοντας ωστόσο την μπάλα άουτ… Ό,τι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι, έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 42ο λεπτό…

Έπειτα από σέντρα ακριβείας του Κώτσιρα, ο Μπαράλες άνοιξε το σκορ με σκαστή κεφαλιά, στέλνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ ήταν και πάλι η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, απειλώντας με τον Πλατέλλα. Η τεράστια ευκαιρία ήρθε στο 70ο λεπτό, με τον Παπαδόπουλο ωστόσο να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του προωθημένου Ηλιάδη.

Πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε και το οριστικό τέλος της αναμέτρησης… Ο Μπαράλες εκμεταλλεύτηκε την άψογη ενέργεια των συμπαικτών του, σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ, γράφοντας το 0-2.

Ωστόσο, λίγο πριν από τις καθυστερήσεις, ο Μούζεκ μείωσε για τους γηπεδούχους, δίνοντας νέο αέρα στον παιχνίδι. Ο Λουίς Φερνάντεθ όμως είχε διαφορετική άποψη και με γκολ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού έγραψε το τελικό 1-3.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (71΄Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ, Φιλίπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (71΄Νικολιάς), Μιλοσάβλιεβιτς (85΄Γλυνός), Τόρζε (55΄Τρούγιτς), Πινακάς, Πλατέλλας (85΄Ζαχαράκης)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Τασούλης, Μουνάφο (72΄Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Κρέσπι (88΄Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (61΄Τιλίκα), Ριέρα (61΄Λουίς Φερνάντεθ), Μπαράλες (89΄Ορόσκο).

Γλίτωσε την ήττα στο 95′ ο Παναθηναϊκός (2-2)

Ο Μακέντα ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό και εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι, σώζοντας τον βαθμό για τον καλύτερο φετινό Παναθηναϊκό απέναντι στον ΟΦΗ. Προηγήθηκαν δύο φορές οι γηπεδούχοι με Στάρτζεον και Μεγιάδο, σκόραρε ενδιάμεσα ο Καρλίτος.

Ένα ματς που είχε όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει την αφετηρία ενός νικηφόρου σερί για τον Παναθηναϊκό, παραλίγο να εξελιχτεί σε εφιάλτη.

Ωστόσο, χάρη στο γκολ του Μακέντα στο 95′ ισοφάρισε σε 2-2 και απέφυγε την ήττα από τον πολύ καλό ΟΦΗ.

Ο οποίος από τη στιγμή που απέφυγε το γκολ στις κλασικές ευκαιρίες του Τριφυλλιού, έχει το δικαίωμα να νιώθει πικραμένος που έχασε τους τρεις βαθμούς στις καθυστερήσεις στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Ο Παναθηναϊκός έδειξε απαλλαγμένος μετά την αποπομπή του Ντάνι Πογιάτος και πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του.

Είχε ενέργεια, καλή κυκλοφορία, δημιουργία και απείλησε με αρκετούς τρόπους. Όμως, αυτά από τα οποία δεν γλύτωσε ο Παναθηναϊκός ήταν τα ατομικά λάθη…

Από μία επιπόλαια ατομική ενέργεια του Χατζηγιοβάνη στο 37’, ο Στάικος έκλεψε, σούταρε ο Διούδης απέκρουσε και ο Στάρτζεον με πλασέ στην επαναφορά άνοιξε το σκορ.

Από ένα τραγικό διώξιμο του Βέλεθ στο 77’, ο ΟΦΗ κέρδισε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 2-1 του Μεγιάδο με κεφαλιά.

Την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου έδιναν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να απειλήσουν τον Διούδη, προσπαθούσαν να σκοράρουν. Στο 49’ ο Καρλίτος έδειξε ψήγματα της αξίας τους, όταν με ωραία ενέργεια και σουτ ισοφάρισε προσωρινά.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μακέντα έχασε την ευκαιρία για την ανατροπή, αφού κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μεγιάδο, αλλά το εκτέλεσε άσχημα και ο Βάτερμαν απέκρουσε.

Στο 65’ ο Χατζηγιοβάνης απέτυχε για το 1-2, όταν μόνος του απέναντι από τον Βάτερμαν πλάσαρε άσχημα. Εν τέλει, ο Μακέντα «εξιλεώθηκε» κάπως για το χαμένο πέναλτι σκοράροντας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από κεφαλιές του Βέλεθ και του Κουρμπέλη, ο Ουές απομάκρυνε βιαστικά και ο Ιταλός που καραδοκούσε, σκόραρε.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να νιώθει μια μικρή ικανοποίηση γιατί επιτέλους έπαιξε ποδόσφαιρο, πάλεψε και απέφυγε την ήττα βγάζοντας σφυγμό, ενώ περιμένει την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Λάζλο Μπόλονι και ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Ωστόσο, αισθάνεται πικραμένος επειδή άξιζε τους τρεις βαθμούς αλλά τους έκανε δώρο στον αντίπαλο. Από την άλλη, ο ΟΦΗ παρά τις απουσίες του δεν παραδόθηκε, άγγιξε τη νίκη και την έχασε από μία ολιγωρία.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (73’ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Σακόρ, Στάικος (73’ Λυμπεράκης), Στάρτζεον (80’ Γιάννου), Σαρδινέρο (88’ Βαφέας), Γρίβας.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (87’ Πούγγουρας), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (62’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (70’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Μπουζούκης (88’ Καμπετσής), Καρλίτος.