Οι νέοι μας, βγάζουν άσκεφτα τη γλώσσα στον Κοροναϊό!

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Καλά, είναι δυνατόν; Όλα είναι δυνατά. Ακόμη και αυτό.

Να σκοτώνει ο Κοροναϊός και μεις να του βγάζουμε κοροϊδευτικά τη γλώσσα! Οι νέοι μας, δηλαδή. Διότι οι μεγάλοι, αυτοί που κυρίως πληρώνουν το «μάρμαρο» τον τρέμουν! Όχι τον Κοροναϊό. Ούτε το Θάνατο, που είναι το  φυσικό επακόλουθο της ζωής. Τρέμουν την ιδέα οι τελευταίες τους ώρες  στη γη, να τους βρουν ολομόναχους, σε ένα ψυχρό θάλαμο νοσοκομείου,  με μία ανυπόφορη μάσκα στο πρόσωπο!

Ναι, αυτό είναι το χειρότερο. Και το ακόμη πιο παράλογο είναι τα παιδιά των μεγάλων, να μην συναισθάνονται ότι προς χάρη της δικής τους διασκέδασης, ελευθερίας ή ιδεολογίας, γίνονται φορείς του ιού τον οποίο μεταφέρουν σε γονείς και οι γονείς σε παππούδες και γιαγιάδες!

Βουλωμένο γράμμα διάβαζε ο Τσίπρας όταν δικαιολογούσε στους Ευρωπαίους  το έλλειμμα στα ασφαλιστικά μας Ταμεία υπονοώντας  πως το έλλειμμα θα ξεπεραστεί καθώς θα πεθάνουν οι ηλικιωμένοι!

Τώρα θα πείτε, γιατί ξαφνιάζομε από την ανημποριά των νέων μας να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης, όταν κοτζάμ πλανητάρχης δεν την καταλαβαίνει! Ούτε και όταν «κόλλησε» αν κόλλησε, που δεν κόλλησε,  λέω εγώ τώρα, τον ιό!  Αλλά και θέατρο να έκανε ο Τραμπ, μπες-βγες από το νοσοκομείο, πάλι λίγη σοβαρότητα δεν θα τον έβλαπτε… Ας καθότανε βρε αδελφέ και μια βδομάδα μέσα στο νοσοκομείο, όσο η μικρή καραντίνα, έτσι για να γινότανε, ας πούμε, πιστευτή η …προεκλογική  “περιπέτειά” του! Που τον έκανε “σούπερ-ήρωα”!!!!

Ξέρω, σάτιρα γράφω, γέλιο, όμως, μάλλον δεν βγάζει. Γράφω, δηλαδή μία αποτυχημένη σάτιρα. Σκέφθηκα να το κάνω «γνώμη». Αλλά θα παραγίνει «βαρύ» και αρκετό βάρος σηκώνουμε όλοι με τα συμβαίνοντα γύρω μας και παραέξω! Με τα τουρκικά πλοία που πλέουν αυθαίρετα στο Αιγαίο μας κουβαλώντας ασφαλώς και Κοροναϊό, άσχετα που η προπαγάνδα τους δεν αφήνει να καταστεί αυτό γνωστό.  Με τους Ευρωπαίους «συνεταίρους» μας που δεν εννοούν να καταλάβουν κι αυτοί ότι η …τακτική της κότας στην άκρη του γκρεμού, να παριστάνει την …πάπια, δεν αρμόζει σε μία ένωση έστω και μόνο οικονομική!

Με τον Τραμπ που όλο απειλεί με αντίποινα τον Ερντογάν, εάν τούτο και εάν το άλλο, και όλο καταπίνει τη γλώσσα του, ακόμη και τώρα που ο ονειρευόμενος αυτοκρατορικά μεγαλεία Ερντογάν,  δοκίμασε τους S-400! Και ο πλανητάρχης  μας έστειλε τον Πομπέο για να μας …αποκοιμίσει!

Μα και οι Ευρωπαίοι το ίδιο κάνουν. Από σύνοδο κορυφής σε σύνοδο κορυφής θα πέσουμε σε  πόλεμο με τους από κει,  και αυτοί ακόμη θα συγκαλούν συσκέψεις κορυφαίων ηγετών που δεν τολμούν να πάρουν αποφάσεις!  Ωραίοι «κορυφαίοι»!!! Ωραίοι “ηγέτες”…  Να κρατήσουμε δείγμα για το μέλλον!

Θα μου ματαπείτε, δύσκολα πράγματα είναι τούτα. Τι να κάνουν κι αυτοί;  Ναι, θα συμφωνήσω, δύσκολα.

Αλλά, όπως λένε κάποιοι σοφοί, τρία είδη ανθρώπων να μην ξεχνάς: Αυτούς που σου στάθηκαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε ξέχασαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα!