Αμοργός: Βρέθηκε και με …τζαμί, ονομάστηκε και “τουρκικό νησί”!

Αθήνα.- Ιανουάριος του 2020 και μέσα από την ειδησιογραφία των ημερών εντοπίζουμε μία παράξενη είδηση ” Τζαμί στο Φαρμακονήσι «φύτρωσαν» Τούρκοι στους χάρτες του Google, όπως προκύπτει από μία απλή πλοήγηση στη δημοφιλή «μηχανή αναζήτησης».  Πρόκειται για το δήθεν τζαμί «Ada Cami Turkyie», το οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του ακριτικού νησιού. Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν υπάρχει κανένα τζαμί στο νησί, καθώς το όλον ζήτημα συνιστά αποτέλεσμα ενεργειών Τούρκων πολιτών”.

Μάλιστα, έχουμε και την επίσημη αντίδραση από το Δήμο Λέρου (ανήκει διοικητικά το Φαρμακονήσι στη Λέρο) που όπως αναφέρει ο Δήμαρχος κος Κόλλιας “Τα στοιχεία της ανάρτησης έγιναν από κάποιον Αλκίμ. Έγινε άμεσα αίτημα διαγραφής. Ποτέ δεν υπήρχε τζαμί,  λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δημιουργήσουν προβλήματα, κατέφυγαν σ’ αυτή τη λύση”

Και σήμερα βλέπουμε ένα ακόμη νησί να … αποκτά Τζαμί και μάλιστα στις Κυκλάδες.

Οπως μας πληροφορεί στην σελίδα της η Ελευθερία Ψυχογιού από την Αμοργό “Το «Google Maps» δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να προσθέσει πληροφορίες, για οποιαδήποτε περιοχή επιθυμεί.


Κάπως έτσι “βρεθήκαμε” ξαφνικά με τζαμί και στην Αμοργό. Το ότι αυτό έγινε πρόσφατα και στο Φαρμακονήσι αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για κάποιο τρολ , αλλά για εσκεμμένη προκλητική τακτική. Έχουμε ζητήσει την κατάργηση της πληροφορίας αυτής από την Google map και περιμένουμε να καταργηθεί διότι δεν υπήρξε ποτέ τζαμί. Eν τω μεταξύ “ADASΙ” στα τουρκικά θα πει νησί …. TÜRK ADASI σημαίνει τουρκικό νησί”.

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η Αμοργός συχνά πυκνά εμφανίζεται ως το … σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία όταν εμφανίζονται αυτοί οι περίφημοι χάρτες που χωρίζουν το Αιγαίο στη μέση.

Και είναι κρίμα τα νησιά να εμπλέκονται σε παιχνίδια που έχουν σχέση με … λίγους.