Νέες απουσίες στον Ολυμπιακό

Είναι συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Κι ο Μαρτίνς από τις ελλείψεις βασικών παικτών του. Στον αγώνα με την Μαρσέιγ του έλλειψε ο Μαντί Καμαρά αναγκάζοντάς τον να μεταβάλλει άρδην και ξαφνικά τα πλάνα του. Εκεί λοιπόν που είχε αρχίσει να χωνεύει μια εντελώς… δύσπεπτη απουσία του πρόκυψε και άλλη. Δεν θα είναι διαθέσιμος ο Ουσεϊνού Μπα. Το πράγμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

Ο 25χρονος στόπερ ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού την περασμένη Τετάρτη στο Φάληρο κόντρα στη Μαρσέιγ. Πιστώνεται με πλήθος επεμβάσεων που έλυσαν προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα πριν μετατραπούν σε σοβαρές απειλές για το τέρμα του Σα. Ιδανικός παρτενέρ του Σεμέδο, ο Σεναγαλέζος μπακ έδειξε πως και φέτος με μεγαλύτερη εμπειρία και διεθνείς παραστάσεις θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα.

Τώρα, ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας ματς με την Πόρτο ο Μαρτίνς οφείλει να ζήσει και με αυτή την απουσία. Να ζήσει και να την ξεπεράσει. Να μην αφήσει να φανεί και να δυσχεράνει την προσπάθεια του Ολυμπιακού για θετικό αποτέλεσμα στο Ντραγκάο. Εδώ δεν χωρά τίποτα περισσότερο από την αντικατάσταση ενός παίκτη με έναν άλλο. Του Μπα με τον Αμπού Σισέ.

Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί η απουσία με αλλαγή σχηματισμού. Ο Σισέ έχει τα προσόντα να ανταπεξέλθει. Το έχει κάνει κι άλλες φορές άλλωστε. Ούτε μπορεί να λογαριάζεται ως ένας αναπληρωματικός παίκτης. Μια ρεζέρβα στα σέντερ μπακ. Είναι στόπερ με μεγάλες δυνατότητες και φυσικά προσόντα υπέρτερα του Μπα.

Το μόνο θέμα έχει να κάνει με την πνευματική του ετοιμότητα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι εδώ όμως είναι θέμα που αφορά τον Πέδρο Μαρτίνς. Τον προπονητή που συνήθως βρίσκει λύσεις για όλα τα προβλήματα. Απέναντι στην ζαλισμένη από το αναπάντεχο κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα Πόρτο, ο Ολυμπιακός το πρώτο που έχει να κάνει είναι να της κόψει την φόρα. Να μην της δώσει τη δυνατότητα να εξιλεωθεί μπροστά στους τρεισήμισι χιλιάδες οπαδούς της με μια διεθνή νίκη.

Αφήνω κατά μέρος την προϊστορία. Ανέκαθεν δυσπιστούσα στην εκτίμηση ότι μπορεί να παίζει ρόλο. Πιστεύω ότι σημασία έχει πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες τη δεδομένη στιγμή. Ο Ολυμπιακός θα μπει στο γήπεδο με τονωμένη την αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη επί της Μαρσέιγ. Μια ήττα δεν θα τον καταστρέψει. Η μη ήττα όμως θα του δώσει πλεονέκτημα και απέναντι στην Πόρτο στη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

πηγή:in.gr/to10.gr