Πειραιάς : Σύγκρουση εμπορικού πλοίου με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Συναγερμός έξω το λιμάνι του Πειραιά. Φορτηγό πλοίο εμβόλισε ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού. Δύο ελαφρά τραυματίες. Κινδυνεύει να βυθιστεί το πολεμικό πλοίο.

Δύο τουλάχιστον τραυματίες από τη σύγκρουση εμπορικού πλοίο κοντέινερ με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, το πρωί της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ».

Έχει δοθεί ήδη εντολή εγκατάλειψης του πλοίου, ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δίνει το υπουργείο Άμυνας, υπάρχουν δύο τραυματίες.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, καθώς το πλοίο του Πολεμικού έχει πάρει κλίση και βυθίζεται.

Στο Πολεμικό Πλοίο επιβαίνουν 27 άτομα και βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσής τους από δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ νωρίτερα περισυνελέχθησαν τέσσερα άτομα από τη θάλασσα.

Η ανακοίνωση

«Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο».

Το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, είναι ένα Ιδιαίτερο σκάφος κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο από υαλονήματα για να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος στις νάρκες που συναντά δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ αντιστράτηγος ε.α Νικόλαος Μανωλάκος. Τι καθιστά το πλοίο ευάλωτο.