Αλλαγή ηγεσίας στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης

Μελβούρνη.- Έκπληξη πρώτου μεγέθους αποτέλεσε η ανακοίνωση του Ελληνικού Μουσείου Μελβούρνης (Hellenic Museum) ότι διόρισε νέα γενική διευθύντρια με στόχο «να το αναπτύξει παγκόσμια στην μετά-κορονοϊκή εποχή».

Νέα διευθύντρια είναι η Sarah Craig, στέλεχος του Μουσείου από το 2014 η οποία σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση κλήθηκε να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδια του για το μέλλον και ιδιαίτερα την στρατηγική συνεργασία του με το Μουσείο Μπενάκη το οποίο επεκτείνεται στην Αυστραλία.

Για την συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και την δημιουργία ενός νέου Ελληνικού Μουσείου στη Μελβούρνη μας είχε μιλήσει πρόσφατα ο έως πρόσφατα διευθυντής του Γιάννης Τατούλης.

Στη σχετική ανακοίνωση όμως για τον διορισμό της κας Sarah Craig δεν γίνεται καμιά αναφορά στον κ. Τατούλη.

Η ίδια η κα Craig εξέφρασε την μεγάλη της χαρά για το νέο ρόλο της και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει στη νέα εποχή.

Το εγκώμιο της νέας διευθύντριας έπλεξε και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου κ. Χάρης Σταμούλης που είπε ότι έχει γνώσεις και ταλέντο, γνωρίζει το Μουσείο, εμπνέει και θα το οδηγήσει στη νέα εποχή του.

Ο «Νέος Κόσμος» ρώτησε και τον πρώην Γενικό Διευθυντή του Μουσείου, Γιάννη Τατούλη να σχολιάσει τις εξελίξεις και, μεταξύ άλλων, μας είπε:

«Θα πρέπει να ομολογήσω ότι το δελτίο τύπου με εξέπληξε. Ούτε συμμετείχα, ούτε ρωτήθηκα για την σύνταξή του. Νομίζω πως η πρόωρη προώθησή του δεν τιμά το Μουσείο και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από πίσω. Για τα υπόλοιπα δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για την ώρα. Ίσως το κάνω αργότερα αλλά τα πεπραγμένα μου μιλάνε από μόνα τους».

Πηγή:neoskosmos.com