Έσπασε την κακή παράδοση και πήρε το πρώτο τρίποντο στη Λαμία ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 στη Λαμία με σκόρερ τoν Καρλίτος στο 8’ και στο 60’, πήρε το πρώτο του τρίποντο. Ο Ισπανός με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη και με πλασέ από πλάγια θέση, σε απόκρουση του Θεοδωρόπουλου έδωσε το τρίποντο στον Παναθηναϊκό που μετά από πέντε αγώνες χωρίς νίκη στη Λαμία, έφυγε για πρώτη φορά με τους τρεις πόντους. Οι «πράσινοι» έκαναν σεφτέ στις νίκες για το φετινό πρωτάθλημα, με τους μπροστινούς ακραίους του να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο ματς, (ασίστ ο Χατζηγιοβάνης στο πρώτο γκολ, ενώ συμμετείχε στο δεύτερο γκολ με το σουτ που απέκρουσε ο πορτιέρε της Λαμίας, ενώ ο Σαβιέρ έχτισε τη φάση του 0-2) .

Για να συμβούν αυτά βέβαια χρειάστηκε να μιλήσει και η ικανότητα του Σωκράτη Διούδη, αφού ο Κουρμπέλης σε εκτέλεση φάουλ του Μπεχαράνο στο 17’ έκανε χέρι. Ο Ρόμανιτς εκτέλεσε χλιαρά και έδωσε την ευκαιρία στον πορτιέρε των «πράσινων» να εξουδετερώσει για 8η φορά πέναλτι στην καριέρα του. Προς το φινάλε του ματς, έκανε την πρώτη του εμφάνιση για τη σεζόν και ο Βιγιαφάνιες, μπαίνοντας στη θέση του Σαβιέρ.

Οι «πράσινοι» είχαν προβλήματα μετά το πρώτο γκολ, αλλά μετά το 35’ και ειδικά στο δεύτερο μέρος, βελτίωσαν αισθητά την εικόνα τους και με το δεύτερο γκολ του Καρλίτος στο 60’, διαχειρίστηκαν πολύ καλά το τελευταίο ημίωρο.

Πώς έπαιξαν

Με 4-1-4-1 η διάταξη της Λαμίας, σε 4-4-1-1 η διάταξη του Παναθηναϊκού με τον Καρλίτος να κινείται πιο ελεύθερα πίσω από τον Μακέντα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο ξεκίνημα στη Λαμία, αφού ύστερα από δύο απανωτά κόρνερ, ο Χατζηγιοβάνης βρήκε τον Καρλίτος στο πρώτο δοκάρι που βρήκε την μπάλα με το πίσω μέρος του κεφαλιού και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Θεοδωρόπουλου, για να γράψει το 0-1.

Ωστόσο αυτό το γρήγορο γκολ των «πράσινων» αντί να τους δώσει φτερά, μάλλον τους άγχωσε, αφού στη συνέχεια για μεγάλο διάστημα και ιδιαίτερα μέχρι το 35’, η ομάδα του Μπόλονι, παρουσίασε έντονα σημάδια εκνευρισμού, με πολλά πουλήματα της μπάλας και τρεις κίτρινες κάρτες, αλλά και ένα μάλλον φτηνό πέναλτι που παραχώρησε ο Κουρμπέλης, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεχαράνο από πλάγια αριστερά, βάζοντας το χέρι του. Ο Παπαδόπουλος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Ρόμανιτς εκτέλεσε άσχημα, για να δώσει την ευκαιρία στον Διούδη να εξουδετερώσει για 8η φορά στην καριέρα του πέναλτι στην καριέρα του.

Μετά το 35’ και με την σταδιακή άνοδο του Χατζηγιοβάνη στο ματς, ο Παναθηναϊκός αρχίζει να πατά κάπως καλύτερα. Από την άλλη μεριά ο Μπάμπης Τεννές θα κάνει αναγκαστική αλλαγή με τον Αραμπούλι να αντικαθιστά τον Καραμάνο. Στο 38’ και πάλι από στημένη μπάλα και συγκεκριμένα κόρνερ, θα φτάσει στο δεύτερο δοκάρι στον Μακέντα που την έστρωσε στον Πούγγουρα, όμως ο Σκόνδρας θα απομακρύνει. Στο 41’ ο Σαβιέρ θα γίνει παραλήπτης της μπάλας μετά από απομάκρυνση σε σέντρα του Καρλίτος, αλλά θα αστοχήσει από καλή θέση, ενώ στις καθυστερήσεις, μετά τον συνδυασμό του Χατζηγιοβάνη με τον σκόρερ, η παράλληλη σέντρα του τελευταίου θα περάσει μπροστά από το απλωμένο πόδι του Μακέντα, που έβαλε την προβολή, αλλά δεν πρόλαβε, για να μείνει το 0-1 στο πρώτο μέρος.

Ο Μπάμπης Τεννές έριξε τον Βιγιάλμπα στο ματς, προκειμένου να βρει δημιουργία, αλλά αυτή η αλλαγή δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα καλό πεντάλεπτο στην επανάληψη για να μπορέσει να βρει το γκολ. Το έπραξε από το 55’ μέχρι το 60’ και τελικά με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έβαλε το γκολ που του «κλείδωσε» τη νίκη. Ωραίος συνδυασμός αρχικά στον άξονα του Σαβιέρ με τον Μακέντα, ο Σαβιέρ την «έσπασε» δεξιά στον Χατζηγιοβάνη, που έκανε σέντρα σουτ, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε και ο Καρλίτος από πλάγια αριστερά, αφού έστειλε πρώτα την μπάλα στο κάτω μέρος του δοκαριού, σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα και 4ο συνολικά για το 0-2.

Η Λαμία από μια γρήγορη εκτέλεση πλαγίου άουτ, βρέθηκε κοντά στη μείωση του σκορ στο 69’ ωστόσο το σουτ του Αραμπούλι από πλάγια δεξιά με το αριστερό, ήταν απελπιστικά άστοχο. Στο 75’ ο Καρλίτος θα χάσει την ευκαιρία για το χατ-τρικ, μετά από σέντρα του Ζαγαρίτη με κεφαλιά να σκοράρει, αφού έστειλε την μπάλα άουτ. Αμέσως μετά ο Μπόλονι θα ρίξει στο ματς τον Μολό αντί του Χατζηγιοβάνη. Οι «πράσινοι» απείλησαν προς το τέλος με δύο ακόμα σουτ του Μαουρίτσιο που πέρασαν άουτ , ενώ ο Βιγιαφάνιες, μετά από γύρισμα του Μολό και την κόντρα του Αντέτζο στο σουτ του Καμπετσή, είχε ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε, ενώ αμέσως μετά ο Μαουρίτσιο με κεφαλιά θα χάσει νέα ευκαιρία να σκοράρει, αφού τον σταμάτησε ο πορτιέρε των γηπεδούχων. Το 0-2 δεν άλλαξε για να πάρουν οι “πράσινοι”, το πρώτο τρίποντο για φέτος με τη νίκη στη Λαμία.

Οι συνθέσεις:

Λαμία:
Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Ασίγκμπα (46’ Βιγιάλμπα), Αντέτζο, Βύντρα, Μπαχάνακ, Μπεχαράνο, Καραμάνος (29’ ΄λ.τρ. Αραμπούλι) (86’ Τσούκαλος), Ρόμανιτς (74’ Μπιανκόνι), Μπουλούλης, Ντέλετιτς

ΠΑΟ: Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Σαβιέρ (88’ Βιγιαφάνιες), Χατζηγιοβάνης (77’ Μολό), Καρλίτος (88’ Καμπετσής), Μακέντα