“Αντέχει” ο Τράμπ, Προηγείται ο Μπάιντεν -Οι ομογενείς

ΤΩΡΑ: Τζο Μπάιντεν 223 – Ντόναλντ Τραμπ 212

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Νικητές Μαλλιωτάκη, Μπιλιράκη, Ταννούσης, Σαρμπάνης –  Στο 100% ο Τζον Αλεξάντερ Σακέλος εκλέγεται Πολιτειακός Βουλευτής.  Έχασε την μάχη της Πολιτειακής Γερουσίας ο Ανδρέας Γουναρδής. – Κατά περίπου 25 ποσοστιαίες μονάδες υπολείπεται ο ομογενής Άλεκ Σκαρλάτος του Πήτερ ντε Φάζιο στο Όρεγκον  στο 47% των εκλογικών τμημάτων. -Προηγείται ο Κρις Πάππας

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ

Σε θρίλερ, όπως άλλωστε αναμενόταν εξελίσσεται η εκλογική βραδιά στις ΗΠΑ, καθώς όσο περνάει η ώρα έρχονται στο φως το αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, το θρίλερ για την εκλογή του νέου προέδρου αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες.

Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφέρει να κερδίσει ένα μικρό προβάδισμα, αφού φαίνεται να προηγείται σε πολλές από τις πολιτείες «κλειδιά». Αντιθέτως, όμως, ο Τζο Μπάιντεν, φαίνεται να συγκεντρώνει -προς το παρόν- περισσότερους εκλέκτορες.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος και μέχρι τις 06:00 ώρα Ελλάδας δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Ενδεικτικά από το “ζωντανό” του ekirikas.com: (τοπική ώρα)

11:23 To Fox News δίνει την Αριζόνα στον Τζο Μπάιντεν.

11:21 Κατά περίπου 25 ποσοστιαίες μονάδες υπολείπεται ο ομογενής Άλεκ Σκαρλάτος του Πήτερ ντε Φάζιο στο Όρεγκον, στο 47% των εκλογικών τμημάτων.

11:20 Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει την Γιούτα.

11:10 Ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει το Νιου Χάμσαϊρ.

11:05 Με προχωρημένη την καταμέτρηση, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται σε Φλόριδα, Τζόρτζια, Οχάιο, Βόρεια Καρολίνα.  Ο Τζο Μπάιντεν έχει προβάδισμα στην Αριζόνα, όμως ο κ. Τραμπ φαίνεται πως χτυπάει τον “μπλε τοίχο” (Πενσυλβάνια, Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν) με πιθανότητες επιτυχίας.

11:05 Ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει το Όρεγκον, την Καλιφόρνια και την Πολιτεία της Ουάσιγκτον.  Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει το Άινταχο.

10:51 Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, Τζέιμς Σκουφής και Ανδρέας Γουναρδής υπολείπονται των αντιπάλων τους.  Ο κ. Σκουφής βρίσκεται στην αρχή, ο κ. Γουναρδής όμως δεν έχει μεγάλα περιθώρια.

10:44 Ο Ρεμπουπλικανός Ιωάννης – Αλέξανδρος Σακέλος προηγείται με βραχεία κεφαλή στην Περιφέρεια 26 της Πολιτειακής Βουλής της Νέας Υόρκης, στο 91% των εκλογικών τμημάτων.  Εφόσον νικήσει, θα πρόκειται για μια σημαντική έκπληξη.

Τελευταία ώρα

Το Κολοράντο καταλήγει στον Τζο Μπάιντεν ενώ η Φλόριντα στον Ντόναλντ Τραμπ. Μάχη στήθος με στήθος στο Οχάιο –

To Fox News δίνει την Αριζόνα στον Τζο Μπάιντεν.

 

Σύμφωνα με προβλέψεις των New York Times και του NBC, ο Μπάιντεν εξασφάλιζε μέχρι τις 04:30 ώρα Ελλάδας 126 εκλέκτορες και ο Τραμπ 89. Η πρόβλεψη του Bloomberg έδινε στον Μπάιντεν 131 εκλέκτορες και στον Τραμπ 92.

Υπενθυμίζεται πως για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.