Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: : Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγο Δένδιας και Τσαβούσογλου. . Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου συζήτησαν σχετικά με τις συνθήκες που θα επέτρεπαν τη συνάντηση των δύο το προσεχές διάστημα.

Στο μεταξύ, ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα πως καμία πρόκληση δεν έμεινε και δεν θα μείνει αναπάντητη έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας. Παράλληλα, αποκάλυψε τι είπε στο Βερολίνο για τα γερμανικά υποβρύχια που έχει αγοράσει η Άγκυρα.«Δεν αφήνουμε αναπάντητη καμία τουρκική πρόκληση και δεν θα αφήσουμε ποτέ στο μέλλον», υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας σε κυριακάτικο έντυπο και αναγνώρισε πως « βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή σε διάρκεια  αλλά και διάχυση, τουρκική προκλητικότητα».

« Για κάθε παράνομη ενέργεια της τουρκικής πλευράς, προβαίνουμε σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας, και παράλληλα ενημερώνουμε τους εταίρους μας, καθώς και τους Διεθνείς Οργανισμούς, όπως η ΕΕ, ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.  Δεν αφήνουμε αναπάντητη καμία τουρκική πρόκληση και δεν θα αφήσουμε ποτέ στο μέλλον. Δεν αντιδράμε απλά όμως. Παίρνουμε πρωτοβουλίες, δημιουργούμε πλέγματα σχέσεων με άλλες χώρες, οι οποίες βλάπτονται επίσης από τον τουρκικό επεκτατισμό.  Έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία απομυθοποίησης της εικόνας της Τουρκίας ως ενός δυτικόστροφου εταίρου. Προβάλλουμε σε όλους την εικόνα της  πραγματικής σημερινής Τουρκίας. Μιας χώρας με νεο-οθωμανικές διαθέσεις, η οποία θέλει να επιβάλει την βούλησή της στην περιοχή και παράλληλα μια χώρα που υποστηρίζει ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις.  Αλλά, στις τουρκικές προκλήσεις, απαντάμε με σύνεση. Δεν πέφτουμε στην παγίδα που μας στήνει η Τουρκία. Δεν επιθυμούμε την στρατικοποίηση της αντιπαράθεσης, ούτε είμαστε εμείς που θα ανεβάσουμε το επίπεδο της έντασης κατακόρυφα», εξήγησε ο κ. Δένδιας στο Πρώτο Θέμα.