Με τα πέναλτι “καθάρισε” ο ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα Σμύρνης

Εδωσε τρία. Εκτελέστηκαν τα δύο, γιατί στο πρώτο υπήρξε οφσάιντ πριν το γκολ. Διαφορετικά θα είχε τρία πέναλτι σε ένα ματς ο ΠΑΟΚ. Τελικά, εκεί που είχαν… ζορίσει για τα καλά τα πράγματα για τον δικέφαλο;

Στο 74’ πέναλτι για το 1-2 και στις καθυστερήσεις ακόμα ένα για το 1-3 για να… κλειδώσει η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία το «τρίποντο». Μία αγωνιστική μετά το πέναλτι που είχε πάρει στο Αγρίνιο.

Με λίγα λόγια; Δώστε στον ΠΑΟΚ πέναλτι.

Με λίγα λόγια; Δώστε στον ΠΑΟΚ πέναλτι, που λέει και ο τίτλος. Σε ένα παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Σφιντέρσκι στο 16′ από πάσα του Σβαμπ, ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 63′ με τον Τσιλούλη και στη συνέχεια ανέλαβε ο… Παπαπέτρου, για να διαμορφώσουν το τελικό 1-3 από τη βούλα του πέναλτι ο Σβαμπ στο 75′ και ο Αουγκούστο στο 95′.

Ο Γιώργος Παράσχος, παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-4-3 δίνοντας φανέλα βασικού στους: Βέρλχουρστ, Τσαμπούρης, Μπρούσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Σλίβκα, Φατιόν, Μπεντινέλι, Τσιλούλης, Ιωαννίδης.

Ο Πάμπλο Γκαρσία άλλαξε σχηματισμό και από το 4-3-3, παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε 4-2-3-1 κάνοντας και αλλαγές, λόγω απουσιών, Βαρέλα και Γιαννούλη, στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τους παίκτες που ξεκίνησαν στην αναμέτρηση με την PSV. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Α. Ζίβκοβιτς, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο και Λύρταζης. Στα χαφ οι Αουγκούστο και Σβαμπ στον άξονα ο Μουργκ, στις πτέρυγες οι Τζόλης και Α. Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πέτυχε γρήγορα γκολ με τον Σφιντέρσκι στο 15ο λεπτό, όμως δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Απόλλωνα καθώς η αργή ανάπτυξη που έβγαζαν οι Ασπρόμαυροι, αλλά και η απουσία του Γιαννούλη ήταν από τα θέματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Πάμπλο Γκαρσία. Η πολυκοσμία που υπήρξε στη μεσαία γραμμή δεν ήταν ασφυκτική με αποτέλεσμα να κάνει το παιχνίδι αρκετά γρήγορο, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνέχεια και στις δύο περιοχές.

Έγειραν οι γηπεδούχοι δεξιά

Ο Απόλλων δεν έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ τον πίεσε ψηλά και έβγαζε επιθέσεις από την δεξιά πλευρά. Άλλωστε η εντολή του Γιώργου Παράσχου ήταν ξεκάθαρη να πιέσουν στην πλευρά του Λευτέρη Λύρατζη που ήταν αρκετά αγχωμένος στο ντεμπούτο του. Ο Γκαρσία βλέποντας πως ο «μικρός» δυσκολευόταν, ζήτησε από τον Τζόλη και τον Κρέσπο να σπεύδουν για βοήθεια.

Βρήκε και πάλι δίχτυα

Στο 15’ ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ σε μια γρήγορη κόντρα αντεπίθεση με τους Μουργκ και Σβαμπ, να συνεργάζονται άψογα στην μεταβίβαση της μπάλας με τον τελευταίο να βγάζει τετ α τετ τον Σφιντέρσκι με τον Βέρλχουρστ. Ο Πολωνός με υποδειγματικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ 0-1. Οι Θεσσαλονικείς στη συνέχεια δεν ανέβασαν ρυθμό και το πήγαν σε πιο χαλαρό ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να πατήσουν και τόσο εύκολα στην περιοχή του Απόλλωνα.

Οι επεμβάσεις του Βέρλχουρστ

Μετά το γκολ οι επόμενες καλές στιγμές ήταν στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41’ ο Σβαμπ μέσα στην περιοχή έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Βέρλχουρστ απέκρουσε εντυπωσιακά. Και στις καθυστερήσεις ο Ίνγκασον βρέθηκε σε θέση βολής με το σουτ να το αποκρούει και πάλι ο τερματοφύλακας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»

Είχε τις στιγμές του και ο Απόλλων

Οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Ζ. Ζίβκοβιτς με στατικές φάσεις. Στο 29’ ο Μπεντινέλι εκτέλεσε φάουλ, ο Ιωαννίδης πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Και στο 36’ο Μπεντινέλι έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Φατιόν να στέλνει την μπάλα άουτ

Εσωτερική αλλαγή για Ροντρίγκο-Λύρατζη

Μπορεί οι δύο ομάδες να μην έκαναν αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως στον ΠΑΟΚ είχαμε αλλαγή πλευράς μεταξύ Ροντρίγκο και Λύρατζη. Ο Βραζιλιάνος πήγε στην αριστερή πλευρά και ο νεαρός στην δεξιά πλευρά σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσουν οι δύο πλευρές του ΠΑΟΚ. Ο Καβαλιώτης αμυντικός δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο ως αριστερό μπακ καθώς οι γηπεδούχοι έπαιζαν μόνιμα από την δική του πλευρά. Όπως και στην φάση του πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο 23ο λεπτό και ακυρώθηκε ως οφσαϊντ στο ξεκίνημα της φάσης, έτσι και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Ζίβκοβιτς, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Σέρβος επιθετικός ήταν για λίγα εκατοστά σε θέση αντικανονική.

Ισοφάρισε με Τσιλούλη

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη τους, ενώ υπήρξαν και πολλές βεβιασμένες ενέργειες από τους Σβαμπ και Αουγκούστο με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι απολλωνιστές από την άλλη πατούσαν πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και σε δύο-τρεις περιπτώσεις έφτασαν στην μεγάλη περιοχή του Ζίβκοβιτς χωρίς όμως να έχουν ευστοχία στην τελική τους προσπάθεια. Τα καμπανάκια που χτυπούσαν οι γηπεδούχοι δεν τα αντιλήφθηκαν οι Ασπρόμαυροι με αποτέλεσμα σε μια στημένη μπάλα να έρθει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 63’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη, ο Τσιλούλης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πρόλαβε τον Σβαμπ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για το 1-1!

Ο Παπαπέτρου το πήρε πάνω του

Ο Πάμπλο Γκαρσία βλέποντας πως η ομάδα του χωλαίνει στο κέντρο πέρασε στο παιχνίδι τον Καντουρί στη θέση του Τζόλη θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να πάρει η ομάδα του τον έλεγχο του αγώνα. Με τρία χαφ στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα και έγινε πιο απειλητικός στο παιχνίδι. Στο 75’ ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι σε πέσιμο του Σφιντέρσκι, με τον Παπαπέτρου να δίνει το πέναλτι με την βοήθεια και του VAR. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στους Ασπρόμαυρους 1-2!

Πέναλτι νούμερο δύο

Ο Παράσχος έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές κάνοντας την ομάδα πιο επιθετική σε σχηματισμό 4-4-2. Η απάντηση του Γκαρσία ήταν να περάσει στο ματς τον Μιχαηλίδη που έπαιξε μπροστά από τα δύο στόπερ σε σχηματισμό 5-4-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης όμως δεν τα κατάφεραν με τον Δικέφαλο στις καθυστερήσεις του αγώνα να κερδίζουν και δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Μπρούσιτς. Ο Ντούγκλας Αουγκούστο ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-3!

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρλχουρστ, Τσαμπούρης (79’ Μουνιέ), Μπρούσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Σλίβκα, Φατιόν (82’ Ντάουντα), Μπεντινέλι (82’ Κολ), Τσιλούλης, Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία) : Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Τζόλης (67’ Καντουρί), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (83’ Τσόλακ)

in.gr