Τσίπρας στο Star: Η κυβέρνηση δε νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στην πρόταση του για Συμβούλιο Αρχηγών και για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. «Αν απορρίψει αυτήν τη σκέψη, να κάτσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, να ζητήσει τη βοήθεια των κομμάτων με δυο λόγια, θα έχει απόλυτη και ακέραια την ευθύνη, για ό,τι συμβεί σε σχέση με την πορεία της πανδημίας και της κοινωνικής συνοχής, το επόμενο εξάμηνο της χώρας».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι νοιάζεται μόνο για το πολιτικό του όφελος. «Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχει μία κυβέρνηση που σκέφτεται μόνο το πολιτικό κόστος και την επικοινωνία, την προπαγάνδα. Δε νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια λέγοντας ότι «ασχολείται διαρκώς με μία παράθεση δημιουργικής λογιστικής, ακόμη και στο κρίσιμο ζήτημα των ΜΕΘ». Όπως είπε χαρακτηριστικά, φέτος, εν μέσω πανδημίας, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είναι 6.000 λιγότεροι σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στη συνέχεια στηλίτευσε την κυβέρνηση για την εργαλειοποίηση της επιστημονικής κοινότητας. Απαντώντας σε ερώτημα για το αν ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει στοχοποιηθεί απο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε:

«Δεν έχω κανένα λόγο να ασκήσω προσωποποιημενη κριτική σε επιστήμονες. Τιμώ και τιμούμε τους επιστήμονες του τόπου μας. Τη βασική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση που προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την επιστημονική κοινότητα. Έχουμε θέσει ερωτήματα, όπως ήταν σύμφωνη η επιτροπή με το άνοιγμα του τουρισμού και τον τρόπο που έγινε; Ήταν σύμφωνη με την αύξηση κατά 80% πληρότητα στα πλοία; Ήταν σύμφωνη η επιτροπή στο να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς μείωση μαθητών ανά τάξη; Ήταν σύμφωνη η επιτροπή με την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παγώσουν όλα τα «αντιλαϊκά μέτρα», αναφερόμενος στον πτωχευτικό νόμο και στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε αποστάσεις απο την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που έκανε λόγο για παρέες που γράφουν ιστορία και στην καραντίνα.

«‘Ηταν μία αρνητική εικόνα , ωστόσο πέρα από την επικοινωνία που ήταν απολύτως αρνητική,  πρόκειται για παρουσία σε μια οικογένεια πολύ φιλική. Εκείνος,ως γιατρός, έκανε τεστ πριν από 24 ώρες για ένα χειρουργείο. Το αρνητικό είναι ότι έκανε κακή διαφήμιση. Είναι μια προτροπή στον κόσμο ότι, εντάξει, δε χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα. Ήταν λάθος η ανάρτηση. Η εξήγηση είναι επαρκής».

star.gr