Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: «Απείλησαν να τον πάρουν μαζί τους»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν προκύπτει από τη δικογραφία ότι ο 16χρονος ήταν παρών στη σκηνή του φόνου. Όπως ξεκαθάρισε, ο 16χρονος δε γνώριζε το θύμα, ενώ ήταν φίλος με τη 15χρονη και τον 17χρονο, τους τελευταίους 3- 4 μήνες.

Σοκαρισμένος και σε τραγική κατάσταση, είναι ο 16χρονος από το Λουτράκι, ο οποίος αρνείται ότι διέπραξε το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα, σύμφωνα με τον συνήγορό του Αθανάσιο  Ράπτη, ο οποίος μίλησε στο star.gr

«Εκφράζει τον αποτροπιασμό του. Περισσότερο από όλα τον έχει σοκάρει όμως το γεγονός ότι τα άλλα δύο παιδιά τον κατονομάζουν ως φονιά, ότι δηλαδή αυτός έριξε τις μαχαιριές στη γυναίκα», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Ράπτη δεν προκύπτει από τη δικογραφία ότι ο 16χρονος ήταν παρών στη σκηνή του φόνου.

«Ο 16χρονος δεν είχε καμία σχέση με τη γυναίκα»

Σύμφωνα με τον κ. Ράπτη, o 16χρονος δεν είχε κάποιο κίνητρο ή κάποιο λόγο συμμετοχής στο «ειδεχθές αυτό έγκλημα».

Όπως ξεκαθάρισε, ο 16χρονος δε γνώριζε το θύμα, ενώ ήταν φίλος με τη 15χρονη και τον 17χρονο, τους τελευταίους 3- 4 μήνες.

«Κανείς άλλος από τους οικείους της και από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός της δεν τον κατονομάζει και δεν τον ξέρει. Ούτε γνώριζε τη γυναίκα, ούτε είχε καμία σχέση μαζί της», είπε.

Τον απείλησαν ότι αν τους δώσει… θα τον «πάρουν» μαζί τους

Σύμφωνα με τον κ. Ράπτη ο 16χρονος ισχυρίζεται ότι οι άλλοι δύο ανήλικοι τον απείλησαν ότι αν τους καταγγείλει θα ρίξουν όλο το φταίξιμο πάνω του.

«Ουσιαστικά του είπαν ότι θα τον «πάρουν» μαζί τους. Δηλαδή ότι αν δεν το αποκρύψει θα πουν ότι αυτός είναι που το έκανε», είπε.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Ράπτης «πράγματι, όταν ο 16χρονος τους εγκατέλειψε, γύρισε στη μητέρα του και παραδόθηκε, η γραμμή που έπεσε από τους άλλους δύο ήταν ότι αυτός έκανε τον φόνο και ότι τάχα του έταξαν χρήματα».

«Πού θα έβρισκαν τα μικρά τα χρήματα. Αν διαβάσετε τα μέσα ενημέρωσης όλο το φταίξιμο έχει πέσει πάνω του», τόνισε.

Αύριο στις 14:00, ο 16χρονος αναμένεται να περάσει την πόρτα του ανακριτή.

«Θα εκφράσουμε τις απόψεις μας για το εν λόγω αδίκημα και από κει και πέρα, το λόγο έχουν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας», είπε ο κ. Ράπτης.

Πηγή: newpost.gr