Ξεπέρασαν τις 100 οι προσαγωγές για το ΕΜΠ

Αθήνα.- Ξεπέρασαν τις 100 οι προσαγωγές που πραγματοποίησε η Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και της απαγόρευσης των πορειών και των συγκεντρώσεων.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι αφήνονται ελεύθεροι και κάποιοι συλλαμβάνονται και σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία. Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες είναι μέλη της ΚΝΕ, του ΚΚΕ και άλλων οργανώσεων.

Εκτός από τη ΓΑΔΑ, προσαγωγές έγιναν και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, όπως και στα Σεπόλια και στον Κολωνό. Έξω από το Α.Τ. Κολωνού ξέσπασαν, μάλιστα, επεισόδια όταν ομάδα περίπου 40 αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε στο σημείο για να υποστηρίξει συλληφθέντα.

Επεισόδια έγιναν και στο Σταθμό Λαρίσης, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις.

Οι πρώτες προσαγωγές έγιναν το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια ελέγχων. Μάλιστα, σε μία περίπτωση συνελήφθη άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Πρόκειται για οδηγό αυτοκινήτου, μέσα στο οποίο βρέθηκαν κοντάρια, κράνη και μάσκες.

Οι προσαγωγές της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίστηκαν το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Κλαυθμώνος, στα Προπύλαια και στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου. Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες στο κέντρο της Αθήνας ήταν μέλη του ΚΚΕ. Ακολούθησαν επεισόδια και προσαγωγές το απόγευμα στο Σταθμό Λαρίσης, στα Σεπόλια και στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία από το πρωί έγιναν εφτά συγκεντρώσεις και απόπειρες πορειών, με την Αστυνομία να επεμβαίνει για την αποτροπή τους.