ΑΕΚ – Λάρισα : Τι δείχνει το παρελθόν των αναμετρήσεών τους

ΑΕΚ και Λάρισα θα αναμετρηθούν στη Ριζούπολη με την Ένωση να έχει την παράδοση με το μέρος της.

Αναλυτικά η αναφορά της Super League:

«Δείχνοντας να ξεπερνά τις τρεις ήττες του Οκτωβρίου, η ΑΕΚ βλέπει μόνο τη νίκη στο παιχνίδι που υποδέχεται την ΑΕΛ στη Ριζούπολη.

Ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλίας θα επιδιώξει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα, που είχε στα δύο τελευταία παιχνίδια της.

Η ΑΕΚ
Δεν έπαιξε στην τελευταία αγωνιστική, καθώς αναβλήθηκε ο αγώνας με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, έτσι παίζει πάλι στην έδρα της, με την ΑΕΛ τώρα.

Βέβαια για έδρα θα χρησιμοποιήσει το «Γεώργιος Καμάρας», όπως είχε κάνει και πέρσι στο παιχνίδι με το Βόλο, καθώς συνεχίζονται τα έργα βελτίωσης του χλοοτάπητα στο «Σπύρος Λούης».

Κέρδισε τα δύο τελευταία για το πρωτάθλημα, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ, αφού δεν είχε νίκη στα δύο προηγούμενα, ήττα από τον Ατρόμητο και ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.

Με τη νίκη στην Ουκρανία επί της Ζόρια, έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία επίσημα, αφού δεν είχε κερδίσει κανένα από τα τρία προηγούμενα.

Με τη Ζόρια πέτυχε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι στη σεζόν. Είχε να το κάνει από τις 5 Ιουλίου, όταν είχε νικήσει πάλι εκτός έδρας, πάλι με 4-1, τον Άρη στα πλέι οφ τότε.

Έχει σκοράρει στα πέντε από τα έξι για το πρωτάθλημα, ενώ έχει κρατήσει το «μηδέν» στα τρία από τα έξι παιχνίδια.

Στην έδρα της έχει δύο νίκες και ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.

Δεν έχει χάσει τα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ.

Έχει τρείς νίκες και δύο ισοπαλίες, και τις δύο με τον ΠΑΟΚ. Στη έχει χάσει μόνο το ευρωπαϊκό παιχνίδι της με τη Λέστερ.

Η ΑΕΛ

Οι τέσσερις βαθμοί που πήρε η ΑΕΛ στα δύο τελευταία παιχνίδια της αποτέλεσαν σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Μάλιστα ήλθαν όλοι εκτός έδρας σε διάστημα πέντε ημερών, με την ισοπαλία στο Βόλο και την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα Super League Interwetten στα Γιάννενα.

Η ΑΕΛ είχε μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Πέτυχε νίκη μετά από εννέα αγώνες χωρίς «τρίποντο». Έχει δεχτεί γκολ και στα έξι παιχνίδια της.

Τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της τα έχει βάλει ο 19χρονος Δημήτρης Πινακάς. Τρία με κεφαλιά και ένα με πέναλτι.

Και το πέμπτο γκολ, αυτό από τον Ματέο Μούζεκ ήταν επίσης κεφαλιά.

Με την αναβολή του αγώνα με τη Λαμία, η ΑΕΛ θα δώσει το τρίτο στη σειρά παιχνίδια  της εκτός έδρας και πέμπτο στη σεζόν μακριά από το Αλκαζάρ.

Η νίκη στα Γιάννενα ήταν η πρώτη εκτός έδρας μετά από 14 αγώνες, είναι η μοναδική δηλαδή στα 15 τελευταία εκτός για τη Super League.

Μεταξύ τους

Ήταν 21 Απριλίου 2019, όταν η ΑΕΛ πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην έδρα της ΑΕΚ.

Επικράτησε με 1-0 και οριστικοποίησε την παραμονή της στη Super League, καθώς αν έχανε θα εμπλεκόταν σε μπαράζ παραμονής.

Πέρσι η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-0.

Το γκολ του Σλάβκο Μπράλιτς, μοναδικό του στην Ελλάδα, στη νίκη της ΑΕΛ επί της ΑΕΚ το 2019, είναι και το μοναδικό της ΑΕΛ στα τελευταία επτά παιχνίδια μεταξύ τους.

Σε αυτά η ΑΕΛ έχει καταφέρει να κάνει δύο ισοπαλίες, αλλά με 0-0.
Γηπεδούχος η ΑΕΚ έχει έξι νίκες και μια ήττα στα τελευταία επτά, που υποδέχτηκε την ΑΕΛ. Μάλιστα και στις έξι αυτές νίκες πέτυχε τουλάχιστον από τρία γκολ!

Έπαιξαν τον Απρίλιο του 2018 στα ημιτελικά Κυπέλλου. Η ΑΕΛ είχε νικήσει 2-1 στην έδρα της και στον δεύτερο παιχνίδι η ΑΕΚ με γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 90’ νίκησε και πήρε την πρόκριση.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 38
Ισοπαλίες: 12
Νίκες ΑΕΛ: 12

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 25
Ισοπαλίες: 5
Νίκες ΑΕΛ: 1

Το περσινό παιχνίδι
19.01.2020: ΑΕΚ – ΑΕΛ 3-0
(45’ σουτ Αντρέ Σιμόες, 50’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα, 62’ σουτ Έλντερ Λόπες)»