Στην κορυφή ο Άρης – Δυνατή επέστρεψε η ΑΕΚ

Παναιτωλικός – Άρης: Χάρη σε γκολ του Γκάμα με πέναλτι στο 18′, ο Άρης επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού, έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη Superleague και έπιασε εκ νέου τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση με 19 βαθμούς!

Νευρικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό να έχει καλή στιγμή στο 16’, όταν η κεφαλιά του Φράνκο Μάζουρεκ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μάριου Σιαμπάνη. Στο επόμενο λεπτό, ο Αλέξανδρος Μαλής έσπρωξε εντός περιοχής τον Δημήτρη Μάνο. Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών με τον Μπρούνο Γκάμα να εκτελεί εύστοχα για το 0-1 στο 18’! Ο Πορτογάλος απείλησε εκ νέου τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση δε βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κι ανέλαβαν δράση ως το τέλος του πρώτου μέρους. Αρχικά ο Σιαμπάνης με τα πόδια απέκρουσε το πλασέ του Γκμπολί Αριγίμπι ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και η φάση του 31ου λεπτού, με τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα να μπλοκάρει το φάουλ του Βρετανού φορ.

Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να «κλειδώσουν» τη νίκη, αλλά σε δυο περιπτώσεις σε διάστημα πέντε λεπτών, ο Ματέο Γκαρσία (57’, 61’) δε βρήκε δίχτυα. Ο Χαβιέ Μεντόσα προσπάθησε με ένα μακρινό σουτ να αιφνιδιάσει τον Σιαμπάνη στο 64’ με τους γηπεδούχους να θέλουν αλλά να μην μπορούν. Ποδόσφαιρο από εκεί και μετά δεν παίχθηκε, με τον Άρη να κρατάει το υπέρ του σκορ μέχρι το φινάλε.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε, έτσι, στους 19 βαθμούς καταγράφοντας πέντε νίκες με σκορ 1-0 στο διάστημα αυτό! Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός εξακολουθεί να αγνοεί το «τρίποντο», παραμένοντας στην προτελευταία θέση με τέσσερις βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες σε εννέα αγώνες.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας),

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών),

Τέταρτος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας), AVAR: Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης).

Κίτρινες: Τζανακάκης, Ντίας – Μπεναλουάν, Μάνος, Γκάμα, Μπερτόγλιο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας (76’ Άλβαρες), Μαλής (76’ Τζανακάκης), Μάζουρεκ, Αζαντί (61’ Γιάκολις), Μεντόσα (71’ Ντουάρτε), Αριγίμπι (70’ Βέργος).
Στον πάγκο: Μελίσσας, Βάντερσον, Αρσούρα, Ταχάρ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια (86’ Σάσα), Τζέγκο, Γκάμα, Ματέο (65’ Μπερτόγλιο), Σίλβα (75’ Μαντσίνι), Μάνος (86’ Λόπεθ).
Στον πάγκο: Μπουσέ, Δεληζήσης, Κάτσε, Γκάνεα, Μπαγκαλιάνης.

Εξαιρετική εμφάνιση για την ΑΕΚ

ΑΕΚ μετά την περιπέτεια υγείας με τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού επέστρεψε πιο δυνατή και επικράτησε με 4-1 της ΑΕΛ στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Το πρώτο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό και φάσεις που έδωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η ΑΕΚ είχε λόγο κυριαρχίας από την έναρξη του παιχνιδιού έβγαλε ευκαιρίες με την ΑΕΛ να απαντά με εξίσου δυναμικό τρόπο και τον Τσιντώτα και τον Νάγκι να πραγματοποιούν καίριες επεμβάσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 9′ με τον Λόπες να αστοχεί με προβολή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σβάρνας πήρε την μπουκιά από το στόμα από τον Πλατέλλα, o οποίος ήταν ορεξάτος και έψαξε ευκαιρίες για να πληγώσει την παλιά του ομάδα. Στον ίδιο ο χρόνο ο Τσιντώτας μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπέρτου από εκτέλεση κόρνερ και στο 18′ ο Νάγκι απέκρουσε σε κόρνερ την εξαιρετική κεφαλιά του Αλμπάνη, ο οποίος σε νέα ευκαιρία μετά από τρία λεπτά σημάδεψε εκτός γηπέδου με το αριστερό παρότι ήταν αμαρκάριστος. Στο 32′ ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης μοίρασε για τον Σάκχοφ, ο Μπέρτος έδιωξε το πλασέ του Ουκρανού πάνω στη γραμμή.

Η ΑΕΚ πίεσε προς το τέλος του ημιχρόνου για το γκολ. Έφτιαξε μία πολύ καλή φάση με Λόπες και Μάνταλο στο 38′ αλλά ο Νάγκι έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του αρχηγού της ΑΕΚ, στην τελευταία κιτρινόμαυρη του πρώτου μέρους, στο οποίο ο Ολιβέιρα δεν μπόρεσε να γίνει μέρος του παιχνιδιού, με την ΑΕΛ να έχει περιορίσει σημαντικά και τον Σάκχοφ απ’τον οποίο οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να πάρουν τα στοιχεία που μπορεί να δώσει στην επίθεση.

Τον Γόρδιο Δεσμό έλυσε στο 55′ ο Μαχαίρας, ο οποίος πέτυχε γκολάρα με τον Νάγκι να μην μπορεί να αντιδράσει και την ΑΕΚ να αποκτά στη συνέχεια μεγάλη ψυχολογία και να παίζει με κάτω τη μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι όμως έβγαλαν αντίδραση και στο 67′ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Σπαρβ.

Η ΑΕΚ δεν έχασε την ψυχραιμία της. Αύξησε την πίεση της ψηλά και έδρεψε τους καρπούς των προσπάθειών της στο 72′. Ο Σιμόες εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μούζεκ, έκλεψε τη μπάλα μοίρασε στον Μάνταλος, ο οποίος έβγαλε τον Ανσαριφάρντ σε θέση βολής με τον Ιρανός να μετατρέπει σε ασίστ την πάσα του συμπαίκτη του για το 2-1.

Στο 78′ η Ένωση πέτυχε το 3-1 με τον Σιμόες να εκτελεί τον Νάγκι εκτός περιοχής και να πανηγυρίζει τον δικό του μοναδικό τρόπο, σε μία προσπάθεια να φιλήσει το παπούτσι με το οποίο σκόραρε. Οι γηπεδούχοι όμως δεν σταμάτησαν στα τρία και έψαξαν και τέταρτο γκολ, το οποίο σημειώθηκε από τον Γαλανόπουλο, που ομολογουμένως σκόραρε με καταπληκτικό τρόπο που θύμισε Κώστα Κατσουράνη με μονοκόμματο σουτ ύστερα από σέντρα του Μάνταλου, ένα τέρμα που σηματοδοτεί τη δυναμική επιστροφή του Έλληνα μέσου μετά το πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο τον ταλαιπώρησε.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μάσιμο Καρέρα είδε τον Τσιντώτα στο μέσο της προηγούμενης εβδομάδας να βγάζει τα ράμματα από το χέρι και τον ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόσ της ΑΕΚ με την ΑΕΛ. Παουλίνιο, Σβάρνας Νεντελτσιάρου και Λόπες αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά με τον Σιμόες και τον Σάκχοφ να παίζουν στον άξονα ως ανασταλτικοί μέσοι. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Αλμπάνης, τη δεξιά ο Μαχαίρας με τον Μάνταλο να ενορχυστρώνει το παιχνίδι της Ένωσης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ιταλός τεχνικός αντικατέστησε τον Πορτογάλο επιθετικό με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του σκοράροντας το 2-1, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα στον προσαγωγό και μετά από 21′ παραχώρησε τη θέση του στον Τάνκοβιτς.

ΑΕΚ (Μασίμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες (66′ Ινσούα), Σιμόες, Σακχόφ (81′ Γαλανόπουλος), Μαχαίρας (67′ Λιβάγια), Μάνταλος, Αλμπάνης, Ολιβέιρα (60′ Ανσαριφάρντ, 82′ Τάνκοβιτς).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φίλιπ, Νικολιάς, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας, Μούζεκ, Ντουρμισάι.

Η ΦΑΣΗ Η βολίδα του Σιμόες με την οποία σημειώθηκε το 3-1 στο 78′.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Στο 40′ οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι για χέρι του Μπέρτου σε σουτ του Μαχαίρα. Ο Φωτιάς πήγε στο VAR με τους παίκτες της ΑΕΛ να ζητούν φάουλ του Σάκχοφ στον Ντουρμισάι στο ξεκίνημα της φάσης, για το οποίο μετά τη θέαση των πλάνων ο διαιτητής έδωσε φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων, αφού βέβαια μύρισε όλη τη φάση. Στο γκολ του Σπαρβ στο 67′ ο Φωτιάς ξαναχτύπησε. Αρχικά είχε δώσει επιθετικό φάουλ στον Πλατέλλα, το οποίο δεν υπήρχε, αλλά μέτρησε ούτε ή άλλως το τέρμα αφού είχε περάσει αρχικά με το σουτ του Σπαρβ!

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ επικράτησε 4-1, έδειξε πλουραλισμό στο σκοράρισμα και βρήκε λύσεις από τρία παιδιά, τα οποία έδειξαν,ότι μπορούν να δώσουν πολλά πράγματα ακόμα. H Ένωση πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς και αναμένει τι θα κάνει ο Άρης στο ματς με τον Παναιτωλικό. Η ΑΕΛ παραμένει 11η με 5 πόντους.