Το βίντεο του ΓΕΕΘΑ στην πρόσοψη της Βουλής – ΒΙΝΤΕΟ

Για πρώτη φορά, η πρόσοψη της Βουλής μετατράπηκε σε ένα γιγαντιαίο video wall όπου προβλήθηκαν οι σημαντικότερες στιγμές της ένδοξης ιστορίας μας.

Η 21η Νοεμβρίου ήταν διπλή γιορτή για την Ελλάδα. Τα Εισόδια της Θεοτόκου και η Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ιδέα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, να στηθεί αυτό το υπερθέαμα στην πρόσοψη του ελληνικού κοινοβουλίου βρήκε ευήκοα ώτα στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως», αγκαλιάζοντας αυτή την προσπάθεια.

Από τις 6 χθες το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ κι επί τρεις ώρες όλοι οι διερχόμενοι έμειναν έκπληκτοι με τις εικόνες της χρυσής ιστορίας του ελληνισμού που προβάλλονταν. Παράλληλα, μέσω live streaming είχαν την δυνατότητα όλοι οι Έλληνες, σε Ελλάδα και κάθε γωνιά του κόσμου, να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τις μαγευτικές εικόνες.

Το ΓΕΕΘΑ επιστράτευσε μέχρι και drone για την μετάδοση των εικόνων.

Το βίντεο ξεκινά με την Μάχη του Μαραθώνα το 490 πΧ, για να περάσει στην πτήση του Ίκαρου κι από εκεί στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 480 πΧ.

Ακολουθεί το Βυζάντιο και το Υγρό Πυρ, που σκορπούσε τον τρόμο στους αντιπάλους, τον 7ο αιώνα μΧ, για να φτάσουμε στο 1821 και τους ήρωες της Επανάστασης, που οδήγησε στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Ένας ένας, οι πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής περνούσαν μέσα από το ταξίδι στο χρόνο για να καθίσει ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά σε ένα από τα παράθυρα της Βουλής.

Η ιστορική αναδρομή συνεχίζεται με τον Μακεδονικό Αγώνα, 1904 – 1908, και τον νικηφόρο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 1914 – 1918.

Ανατριχίλα προκάλεσε το άκουσμα της πολεμικής ιαχής «αέρα» ενώ προβάλλονταν στιγμιότυπα από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40 στα Βουνά της Βορείου Ηπείρου, τις μάχες στο Ύψωμα 731 και την Μάχη της Κλεισούρας.

Και ξαφνικά την ροή του βίντεο κόβει η Μητέρα όλων, η Παναγία μας, υπό τους ήχους της καμπάνας για να ακολουθήσουν εικόνες από το σήμερα των πανίσχυρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βίντεο κλείνει με τον Άγνωστο Στρατιώτη, στην μνήμη του οποίου τιμούνται όλοι εκείνοι που θυσίασαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας.

Δείτε την ιστορική αναδρομή εδώ:

Δείτε εδώ την εικόνα που μεταδόθηκε μέσω live streaming από το ΓΕΕΘΑ:

Πηγή: enikos.gr