Σε φορτηγά – ψυγεία παραμένουν σοροί στη Νέα Υόρκη

Σοκαριστικές εικόνες έρχονται από τη Νέα Υόρκη όπου εκατοντάδες σοροί θυμάτων του κοροναϊού παραμένουν σε φορτηγά – ψυγεία στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα πτώματα περίπου 650 Νεοϋορκέζων που πέθαναν εξαιτίας του κοροναϊού εξακολουθούν να φυλάσσονται σε φορτηγά – ψυγεία στο Μπρούκλιν.

Όπως αναφέρει το Γραφείο του Επικεφαλής Ιατρικού Εξεταστή της πόλης (OCME), πολλά από τα πτώματα είναι άτομα των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να εντοπιστούν ή που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να θάψουν τους συγγενείς τους, ανέφερε η εφημερίδα την Κυριακή.

Η εκτελεστική αναπληρωτής επίτροπος του Γραφείου, η οποία επέβλεψε την πανδημική αντίδραση της μονάδας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η πόλη προωθεί τις σορούς, αν και με αργούς ρυθμούς.

Πηγή: WALL STREET JOURNAL

Ανοιχτό ως το τέλος της πανδημίας

Ένας εκπρόσωπος του Γραφείου δήλωσε  πως το νεκροτομείο έκτακτης ανάγκης που ιδρύθηκε τον Απρίλιο σε γειτονιά του Μπρούκλιν θα παρέμενε ανοιχτό έως ότου κηρυχθεί το τέλος της πανδημίας του κοροναϊού.

Το τμήμα ιατροδικαστικών ερευνών έχει 15 μέλη προσωπικό που είναι επιφορτισμένα με την αναγνώριση των σωμάτων. Επιπλέον, επτά άτομα είναι υπεύθυνα για επικοινωνία με τους συγγενείς τους.

Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 256.000 θάνατοι εξαιτίας του κοροναϊού, αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων λόγω της COVID-19 σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.