Ολυμπιακός: Η δοκιμή με τρία στόπερ, το 4-2-3-1

 Είναι σίγουρο ότι τον σημερινό αγώνα (25/11, 19.55, OTE SPORT 2) αλλιώς τον περίμεναν στον Ολυμπιακό. Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο να έρχεται κάθε χρόνο στη χώρα μας μια ομάδα αυτού του επιπέδου. Κι όμως, ούτε οπαδοί στο γήπεδο και μια αποστολή ανάγκης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για την 4η αγωνιστική του Champions League. Σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν θέλει να χάσει, ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται ξανά να αυτοσχεδιάσει.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΙ Ο ΡΑΦΙΝΙΑ ΠΟΥ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Στην προπόνηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης (24/11), ο Μαρτίνς δοκίμασε ενδεκάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και διάταξη 3-4-3. Δηλαδή τον Σεμέδο να πλαισιώνεται από τους Μπα και Σισέ. Σε περίπτωση που παραταχθούν έτσι οι “ερυθρόλευκοι”, θα είναι η πρώτη φορά φέτος που θα δούμε τέτοια διάταξη, με τον Σα στα γκολπόστ, ασφαλώς. Από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι ο Ραφίνια θα σφίξει τα δόντια και θα παίξει, θα πάρει θέση αριστερά, όπως έγινε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στην περίπτωση που αποφασιστεί να μην ξεκινήσει, υπάρχει η επιλογή του -ανέτοιμου- Βινάγκρε που έκανε κανονικό πρόγραμμα.

Στην απέναντι πλευρά, δεξιά, θα βρίσκεται ο Ντρέγκερ, ενώ οι δύο κεντρικοί μέσοι, όπως φάνηκε από τη δοκιμή, θα είναι οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά. Θα αναρωτιέστε πού θα βρίσκεται ο Καμαρά. Ο ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα θα “ντυθεί” αντί-Ραντζέλοβιτς. Θα πάρει θέση στο δεξί φτερό, ενώ οι άλλες δύο θέσεις είναι φυσικά κλειδωμένες. Όπως με τον Παναθηναϊκό, στο αριστερό φτερό ο Μασούρας και ο Φορτούνης στην κορυφή.

Αν δεν παίξει με 3-4-3 ο Ολυμπιακός, τότε θα δούμε το 4-2-3-1. Οι ίδιοι παίκτες δηλαδή με τη διαφορά ότι θα αγωνιστεί βασικός στο κέντρο των μετόπισθεν ο Σισέ ή Μπα, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει να παίξει από τις 21 Οκτωβρίου και το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μαρσέιγ. Πριν από ένα μήνα και πλέον, δηλαδή. Οι σημαντικές απουσίες που προέκυψαν, κατά τα άλλα, υποχρέωσαν τον προπονητή να πάρει στην αποστολή παίκτες από την U19. Ο Άγγελος Τσάβος (δεξιός μπακ), ο Νικήτας Νικόλης (αριστερός μπακ, στόπερ) και ο Φώτης Κίτσος (εξτρέμ) μπήκαν στην 23άδα. Θα θυμάστε τα εντυπωσιακά γκολ που έχει βάλει με την ομάδα Νέων ο Νικήτας Νικόλης , ο οποίος μέχρι και αμυντικός μέσος χρησιμοποιείται στα παιχνίδια της U19.

Η ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου σχολίασε ουκ ολίγες φορές το γεγονός ότι πιστεύει στην ομάδα του παρά τις απώλειες. Δεν θέλησε να μείνει σε αυτές, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του, ότι δεν πρέπει να αποτελέσουν γι’ αυτούς δικαιολογία οι απουσίες.

“Δεν θα ήθελα να μιλήσω άλλο για προβλήματα. Υπάρχουν για να λύνονται. Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες, παίζουμε με δύσκολο αντίπαλο. Θέλω να σταθούμε στο ύψος μας. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Ποσοτικά δεν έχουμε λύσεις, αλλά έχουμε καλούς παίκτες. Στο β’ με τη Σίτι παίξαμε με δύναμη και κουράγιο. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μπάλα και αυτό είναι κατόρθωμα, δεν το έχουν κάνει πολλές ομάδες. Να παίξουμε με ψυχή και κουράγιο, έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε”. Ακόμα και η ισοπαλία θα είναι δεδομένα σούπερ αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης.

ΧΩΡΙΣ ΝΤΕ ΜΠΡΑΪΝΕ Η ΣΙΤΙ

Η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε στην Ελλάδα χωρίς τον Βέλγο μαέστρο Κέβιν Ντε Μπράινε και τον Άγγλο δεξιό μπακ Κάιλ Γουόκερ. Εκτός 23άδας έμεινε και ο Νέιθαν Ακέ που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες που υπολογίζει ο Γκουαρδιόλα είναι οι: Έντερσον, Στέφεν, Κάρσον, Ντίας, Στόουνς, Ζιντσένκο, Λαπόρτ, Μεντί, Ζοάο Κανσέλο, Γκαρσία, Γκιντογάν, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Τόρες, Φερναντίνιο, Φόντεν, Νμέκα, Ντόιλ, Πάλμερ, Στέρλινγκ, Ζεζούς, Αγκουέρο, Μαχρέζ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σίτι 9 (9-1)

2. Πόρτο 6 (6-3)

3. Ολυμπιακός 3 (1-5)

4. Μαρσέιγ 0 (0-7)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

4η αγωνιστική

25/11

Ολυμπιακός – Σίτι 19.55

Μαρσέιγ – Πόρτο 22.00

5η αγωνιστική

1/12

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 22.00

Πόρτο – Σίτι 22.00

6η αγωνιστική

9/12

Ολυμπιακός – Πόρτο 22.00

Σίτι – Μαρσέιγ 22.00