Ο Ομογενής Παπαδόπουλος και ο απερχόμενος Πρόεδρος Τραμπ

‘Τιμή του’ θα είναι, αν του δώσει κι εκείνου ο πρόεδρος Τραμπ χάρη, δήλωσε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Έλληνας ομογενής από το Σικάγο, που έκανε φυλακή για 12 μέρες για ψευδείς δηλώσεις του -όπως παραδέχτηκε- στο FBI, αναφορικά με τις σχέσεις Αμερικής-Ρωσίας και την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.
Να σημειωθεί ότι την παραμονή του Thanksgiving, ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε χάρη στον Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλό του σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, που επίσης παραδέχτηκε, δύο φορές, ότι είπε ψέματα στο FBI για συνομιλία κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Με μεγάλη μου τιμή ανακοινώσω ότι χορηγήθηκε πλήρης απαλλαγή στον στρατηγό Μάικλ Φλιν. Συγχαρητήρια στον στρατηγό Φλιν και στην υπέροχη οικογένειά του, γνωρίζω ότι θα περάσετε πλέον μια πραγματικά υπέροχη Ημέρα Ευχαριστιών!», έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

Η χάρη, κατά τις φθίνουσες εβδομάδες της εναπομένουσας θητείας του Τραμπ, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειάς του να αναιρέσει τα αποτελέσματα μιας ρωσικής έρευνας που σκίασε την κυβέρνησή του και απέδωσε ποινικές κατηγορίες εναντίον μισής δωδεκάδας συνεργατών του. Ερχεται λίγους μήνες μετά την μείωση της ποινής από τον Πρόεδρο ενός άλλου συνεργάτη του, του Ρότζερ Στόουν, λίγες μέρες πριν μεταφερθεί στη φυλακή.

 

Φωτογραφία:AP Photo/Carolyn Kaster, FILE