Αντιδράσεις για την Έδρα Ελληνικών στο La Trobe

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κκ Μακάριος συναντήθηκε με μέλη της Επιτροπής Διάσωσης του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης. Ήδη ενημερωμένος για τις δραστηριότητες της Επιτροπής, o Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε το έργο της και ζήτησε να μάθει με ποιους άλλους τρόπους θα μπορούσε να στηρίξει τόσο το έργο της Επιτροπής όσο και το πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών, ενώ δεσμεύθηκε να κάνει ότι μπορεί ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον των τριτοβάθμιων σπουδών στην ελληνική γλώσσα στη Μελβούρνη.

Επίσης, τόνισε ότι η ελληνική είναι γλώσσα ιερή και ότι όλοι οι φορείς της παροικίας θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειες τους ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί από κοινού. «Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε και δεν πρέπει να λείψει κανείς από τον αγώνα αυτό,» πρόσθεσε.

Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου και τις βοήθειες που ήδη έχει παρέχει.

Συνεχίζεται η εκστρατεία για το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου La Trobe

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο La Τrobe με επαφές μεταξύ του Πανεπιστημίου, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και της Ειδικής Επιτροπής που έχει συστηθεί από παροικιακούς φορείς για τη διαχείριση του προβλήματος.

Το Πανεπιστήμιο εξέφρασε πρόσφατα τα σχέδιά του για την κατάργηση του προγράμματος, γεγονός το οποίο προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις από το χώρο της παροικίας, πολιτικά κόμματα και παροικιακούς οργανισμούς.

Σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου LaTrobe συγκέντρωσε πάνω από 6.200 υπογραφές μέσα σε μια εβδομάδα.

Παράλληλα, σημαντική σημαντική είναι η υποστήριξη με την αποστολή επιστολών στο Πανεπιστήμιο από:

Πολλούς βουλευτές από όλα τα κόμματα και όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι ομοσπονδιακοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος Μαρία Βαμβακάνου, Πέτερ Χαλίλ, Γκεντ Κάρνεϊ, και η γερουσιαστής των Πρασίνων Τζένετ Ράις

· Περισσότερους από 50 παροικιακούς οργανισμούς

· Δημοτικούς Συμβούλους, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου του Hume

· Έλληνες βουλευτές της Βικτώριας: Κατ Θεοφάνους, Στηβ Δημόπουλο, Νικ Στάικο και Λη Ταρλάμη

· Τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Χρυσουλάκη

· Και κορυφαίους ακαδημαϊκούς από όλη την Αυστραλία

Πηγή: neoskosmos.com